Stichting "Ieder kind een eigen boek" wil Zwolse scholen verrassen

Algemeen

Stichting "Ieder kind een eigen boek"is al jarenlang actief. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen aan het lezen te krijgen voor de ontwikkeling van een goede taal- en leesvaardigheid. De doelgroep: kinderen van 6 tot 9 jaar.

Inmiddels zijn al 20.000 kinderen blij verrast met een eigen boek. Een van de boekjes die door deze stichting is uitgegeven is "Schoon en groen, samen doen", Het boekje heeft een educatief karakter: het gaat over een schoon milieu. Bovendien is elk boekje gepersonaliseerd. Elk kind speelt de hoofdrol in zijn/haar boekje. Het is dus echt een eigen boek!

In dit boekje neemt Meneer Nog een Keer het kind mee. Hij vertelt waarom zuinig zijn op het milieu zo belangrijk is. Afvalscheiding, recycling, zwerfvuil: het komt op een leuke en begrijpelijke manier aan de orde.

De boekjes worden op school uitgereikt door Meneer Nog een Keer. Stichting "Ieder kind een eigen boek"biedt nu twee Zwolse basisscholen de kans om deel te nemen aan dit project. Er zijn geen kosten aan verbonden. De boekjes zijn gratis!

Belangstelling? Meldt de school aan via info@geefeenkinderboek.nl Meer informatie is te vinden op de website www.geefeenkinderboek.nl Hier zijn ook foto's en filmpjes te zien van eerdere uitreikingen.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 9 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50