Selectie 2017/2018
Selectie 2017/2018

Kerstpakket ter ondersteuning van vrouwen PEC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Er komt steeds meer aandacht voor het vrouwenvoetbal in Nederland, zeker dankzij de Europese titel deze zomer, maar voor de speelsters in de eredivisie is het veelal hard werken om een topsportcarriere mogelijk te maken.

Naast de trainingen en wedstrijden, gaan zij overdag naar school en/of werk. Deze situatie is niet te vergelijken met het mannenvoetbal.

Enkele betrokken bedrijven bieden de PEC-speelsters graag extra mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Daarom is er een uitgebreid (kerst)pakket samengesteld waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Zwolse vrouwenelftal. In het pakket zitten producten en ingrediënten om zelf de lekkerste PEC-cakes te maken, inclusief het kookboek “Bakken met Niels” van de Zwolse banketbakker Niels van Til.

In ieder pakket zitten daarnaast vier toegangskaarten voor een thuiswedstrijd van het vrouwenelftal. Met de aankoop van het pakket worden de vrouwen dus niet alleen financieel gesteund, maar ook persoonlijk in het MAC3PARK stadion. Voor meer informatie mail info@mi-communicatie.nl.

Vrouwenvoetbal in Nederland

In 2007 is de eredivisie voor vrouwen opgericht. In 2012 werd de BeNeLeague opgericht voor Nederlandse en Belgische clubs. In 2015 besloot de KNVB met zeven clubs te gaan voor een topcompetitie met alleen Nederlandse clubs. Inmiddels is het tiende seizoen gestart met negen teams: Achilles '29, ADO Den Haag, Ajax, vv Alkmaar, Excelsior/Barendrecht, sc Heerenveen, PSV, FC Twente en PEC Zwolle.

Door de oprichting van de Eredivisie Vrouwen zijn er betere faciliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden voor de speelsters op het hoogste niveau in Nederland. Bijna alle 23 Oranje-internationals die in 2017 Europees kampioen werden, speelden het afgelopen seizoen in de Eredivisie Vrouwen. Dit is een grote stap in de richting van een betere toekomst van het Nederlandse vrouwenvoetbal. De KNVB werkt met de deelnemende clubs aan een stabiele basis om in de komende seizoenen samen te werken aan een aantrekkelijke en aansprekende competitie.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30