Start Brussengroep 'In hetzelfde schuitje'

· leestijd 1 minuut Algemeen

Kinderen die opgroeien met een broer of zus met ADHD, een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) of een andere psychische aandoening worden ook wel Brussen genoemd. Voor deze Brussen, in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar, organiseert Mindfit samen met Steunpunt Mantelzorg (onderdeel van ZwolleDoet!), een praat- en doegroep.

De groep start woensdag 1 november 2017, van 15.00 tot 16.30 uur, bij Mindfit, Burg. Roelenweg 9 in Zwolle.

Doel van deze groep is aandacht voor het kind dat het meestal met minder aandacht moet doen in het gezin. Brussen staan vaak in de schaduw van hun bijzondere broer of zus omdat die veel extra zorg vraagt. Ze hebben vaak het gevoel dat zij zich aan moeten passen. Brussen vinden het af en toe moeilijk om met het gedrag van hun broer of zus om te gaan. Voor hen is het extra belangrijk om leuke dingen te doen of om gewoon even te ontspannen.

In de Brussengroep ontmoeten kinderen elkaar en praten ze over hoe het is om zo’n bijzondere broer of zus te hebben en wat dat met zich meebrengt. Ze delen ervaringen, wisselen tips uit en doen samen leuke dingen. Er zijn vijf bijeenkomsten op woensdagmiddag, de eerste bijeenkomst is op woensdag 1 november 2017 van 15.00-16.30 uur bij Mindfit, Burgemeester Roelenweg 9 in Zwolle.

Voorafgaand aan deelname is er een kennismakingsgesprek. Er zijn twee ouderavonden gepland op 13 november en 29 november 2017.

Deze cursus is bedoeld voor kinderen uit de gemeente Zwolle.

Deelname is kosteloos. Er zijn nog plekken vrij!

Informatie en aanmelden
Mindfit Zwolle: tel. 038-467 5680 of mail: wmo@mindfit.nl.

Zie ook www.mindfit.nl/cursussen.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 23 uur geleden