Afbeelding

Informatieavond ‘Zelf de regie; helderheid voor nabestaanden!’

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Uitvaartbegeleiders Emmy Boshoeve en Grietje ten Hoeve en notarissen Annet Varekamp en Berit Mulder hebben voor woensdag 11 oktober de informatiebijeenkomst ‘Zelf de regie; helderheid voor nabestaanden!’ georganiseerd.

Deze avond staat in het teken van het vooraf zelf regelen van zaken die spelen rondom een overlijden. De avond wordt gehouden in de Bolder aan de Dobbe 29 in de Aa-landen en begint om 20.00 uur; de zaal gaat open om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Het overkomt menigeen: een dierbare sterft, dikwijls onverwachts. Het is dan goed te weten wat de overledene belangrijk vond, dat nabestaanden de wensen kennen, weten waar de papieren liggen en weten waar ze aan toe zijn. Hoe moet de uitvaart eruit zien? Maar ook: hoe zijn de zaken financieel geregeld?

Je eigen uitvaart voorbereiden, is geen alledaagse bezigheid. Maar door daaraan aandacht te schenken en enkele zaken op papier te zetten die belangrijk zijn, geeft men wel helderheid aan zijn of haar nabestaanden onder moeilijke omstandigheden. Op deze manier kunnen zij bijvoorbeeld het afscheid vorm geven naar de wensen van de overledene, samen met de uitvaartbegeleider. Ook een testament geeft zekerheid en rust over hoe zaken geregeld worden ná het overlijden. Zo kan men bijvoorbeeld bepalen wie de erfgenamen zijn en wie de executeur is. Ook dat geeft duidelijkheid aan nabestaanden.

Tijdens de informatieavond op 11 oktober krijgen de bezoekers over al deze zaken informatie. Uitvaartbegeleiders Emmy Boshoeve en Grietje ten Hoeve gaan in gesprek over uitvaartwensen en keuzes, verzekeringen en kosten. Notarissen Annet Varekamp en Berit Mulder spreken over onderwerpen als levenstestament, executeur, wilsbeschikking en erfrecht. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

In verband met de catering vinden de organisatoren het fijn als men zich aanmeldt. Dit kan door te bellen naar 06 – 211 59 514. Een e-mail sturen naar info@uitvaartboshoeve.nl is ook mogelijk. Wie nu al vragen heeft, kan bellen of mailen naar Boshoeve uitvaartbegeleiding Emmy Boshoeve / Grietje ten Hoeve: 06-211 59 514 of info@uitvaartboshoeve.nl en/of

Varekamp notariaat: (0521) 59 15 45, info@varekampnotariaat.nl.

Emmy Boshoeve en Grietje ten Hoeve zijn twee zelfstandige uitvaartbegeleiders, ieder met een eigen werkgebied. Bij grote uitvaarten werken ze samen en in vakantietijd nemen ze voor elkaar waar. Boshoeve (Zwolle): “Ik begeleid, ontzorg en bied vertrouwen van mens tot mens, voor een uitvaart naar ieders wens. Met het oog op uw wensen komen we stap voor stap tot een uitvaart die uw karakter kenmerkt.” Ten Hoeve (Beilen): “Ik begeleid een uitvaart ‘gewoon anders’. ‘Elke vorm van afscheid nemen is anders omdat ieder mens uniek is. Afscheid nemen van uw naaste gaat gewoon op uw manier. Door mijn onafhankelijkheid zijn wensen op maat eenvoudig te realiseren.”

Annet Varekamp en Berit Mulder van Varekamp Notariaat in Dwingeloo hebben jarenlange ervaring in het zoeken naar oplossingen voor de juridische en financiële kant van het ouder worden. Zo zijn ze actief in de regio op het gebied van informatievoorziening over de juridische gevolgen van dementie en werken ze nauw samen met andere organisaties, waaronder zorginstellingen en het Netwerk Dementie Drenthe.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 4 uur geleden