Afbeelding

Eigen online oefenportaal voor cliënten Vogellanden

· leestijd 1 minuut Algemeen

Vogellanden introduceert een online oefenportaal voor haar cliënten. Vanaf nu kan er op elk gewenst moment via een digitale omgeving geoefend worden.

‘Regelmatig oefeningen doen is belangrijk in het herstelproces van elke revalidant. Dat Vogellanden dat nu via een eigen online oefenplatform kan, is nieuw. Op deze manier kunnen onze cliënten optimaal revalideren’, vertelt Manon Blaauwgeers, fysiotherapeut. Zowel de cliënten als behandelaars van Vogellanden die het oefenportaal uitgebreid getest hebben, zijn positief.

Veilig en interactief
De behandelaar neemt tijdens de behandeling door welke oefeningen thuis geoefend kunnen worden. Op de dagen dat er oefeningen klaar staan krijgt de cliënt een mail. Na het inloggen in het beveiligde portaal staan er oefeningen, vaak in de vorm van een video, met instructies klaar. Bij het uitvoeren kan de cliënt aangeven of de oefeningen gedaan zijn en er eventueel opmerkingen bij plaatsen. De behandelaar kan zo het proces volgen en indien nodig aanpassen. Verder beschikt het systeem over een berichtenmodule waarmee de cliënt rechtstreeks contact kan zoeken met de behandelaar.

Optimaal revalideren
Ook artikelen of folders kunnen via het portaal gedeeld worden. Een uitstekende aanvulling op de bestaande revalidatiebehandelingen dus. Binnenkort gaat ook de Vogellanden OefenApp de lucht in, waardoor het volgen en doen van de oefeningen nog makkelijker wordt. Ook als de behandeling bij Vogellanden stopt, is het mogelijk een periode door te gaan met het oefenportaal. Hierover worden per persoon afspraken gemaakt. ‘We zijn er trots op dat Vogellanden het herstelproces van haar cliënten op deze manier verder kan optimaliseren’.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13