Afbeelding
Erik Delobel

Zwolse rapgroep De Alliantie doorbreekt radiostilte op 3FM

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Na in 2014 hun debuutplaat 'Voor De Kids' te hebben uitgebracht, ruim tweehonderd shows te hebben gedaan en landelijk naam te maken, bleef het de afgelopen tijd rustig rondom de Zwolse rapgroep De Alliantie.

Maar die 'radiostilte' werd afgelopen zaterdag in een twee uur durende uitzending bij 3FM doorbroken. Een nieuw album is aanstaande en de heren hebben grootse plannen. “Wij hebben in onze aankomende plaat alles willen stoppen waarvan we gedroomd hebben en dat is gelukt. Nu is het tijd om ons kindje te laten kennismaken met de wereld”, aldus rapper Léon in de uitzending van 3FM.

Rappers Léon, Athomus (Thomas Siemonsma) en beatmaker Sjowert (Sjoerd Hofstra) willen met hun plaat een breed publiek aanspreken en vooral mensen laten lachen om hun absurde zelfspot of, zoals zij het beschrijven, 'caberap'. “Wij nemen onszelf niet zo heel serieus en muziek moet toch echt een verlengstuk van jezelf zijn”, aldus Athomus. “Ik heb namelijk liever dat onze luisteraars denken wat een idioten zijn die jongens dan dat ze iets van ons leren. Daarvoor moet je maar gaan studeren, wij willen met je feesten.”

De plaat is op dit moment in de laatste fase van het opnameproces maar De Alliantie verwacht nog een hoop gekke acties rondom de release ervan. Het drietal wil hierover nog niet teveel prijsgeven. “Een clip in een luchtballon hebben we al gemaakt, wie weet maken we onze volgende wel in Noord-Korea. Er gaat binnenkort een eerste single gedropt worden, maar zoals men van ons gewend is zullen we om onze muziek heen ook weer hele gekke dingen doen”, besluit Sjowert.