Afbeelding

CDA laat burger aan het woord bij ‘Dijken van Wijken’

· leestijd 1 minuut Algemeen

Wat speelt er bij burgers en organisaties in de wijken van Zwolle? Onder de noemer ‘Dijken van Wijken’ is CDA Zwolle in september en oktober met die vraag op pad in vijf verschillende locaties. Alle Zwollenaren zijn welkom om te luisteren of hun stem te laten horen.

CDA Zwolle wil van bewoners, jong en oud, horen wat zij willen behouden, verbeteren of veranderen in Zwolle. “Veel gaat goed in de wijken”, weet organisator en kandidaat-raadslid Arjan Spaans. “Maar er zijn ook zaken die niet snel het gemeentehuis bereiken, maar wel tot ontevredenheid leiden. Dit kan gaan over wonen, zorg, verkeer, sport, onderwijs of cultuur. Wie weet wat er nog meer speelt, daarom gaan wij de wijk in. De input uit de wijken willen wij vertalen naar onze plannen voor de komende gemeenteraadsperiode. Zoals onze lijsttrekker Jan Nabers zegt: zie het als een vernieuwde start voor een sterke stad.”

Op vijf verschillende locaties

Omdat geen plek gelijk is, worden op vijf verschillende plaatsen in Zwolle de avonden gehouden. Donderdag 21 september zijn de ‘Dijken van Wijken’ gestart in Het Zonnehuis in Stadshagen, vervolgens is er in Zwolle Noord een dijkavond in het autismehuis ‘De Toren’ georganiseerd.
Op de drie andere bijeenkomsten kunnen bewoners uit die wijken en buurten hun vragen stellen aan de politici en de diverse vertegenwoordigers uit het maatschappelijk middenveld die daar aanwezig zullen zijn.

Waar kan ik nog terecht?
Diezerpoort: 11 okt, 19.30 uur, Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ, Rhijnvis Feithlaan 50
Zwolle-Zuid: 17 okt, 20.00 uur, Kringloopwinkel Zuid, Nieuwe Deventerweg 6

En als je niet langs kunt komen, deel dan jouw mening via cdazwolle2018@ziggo.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden