Afbeelding

Zwolse wethouder Duurzaamheid strikken voor circulariteit op Dag van de Duurzaamheid

Algemeen

Vandaag op de Dag van de Duurzaamheid, 10.10.17 heeft Map Renes een zalmleren stropdas overhandigd aan Michiel van Willigen. Met deze actie wil zij de wethouderduurzaamheid ‘strikken’ voor circulaire economie. Als groene conceptdenker heeft Renes een modeconcept ROKK on ROLL, circulair fashion om de werking van circulariteit zichtbaar te maken.

Bij de overhandig is er gefilosofeerd over het effect van circulaire economie voordetaillisten en de verschillende benaderingen van circulariteit in de stad Zwolle. Ook zijn nieuwe mogelijkheden besproken om andere Zwollenaren te enthousiasmeren.

Circulaire economie Bij circulaire economie is de verandering van product verkopen naar service bieden. In de toekomst krijgen producten een paspoort met een omschrijving van de gebruikte grondstoffen, zodat deze herkenbaar zijn om opnieuw te gebruiken zijn. Een ander effect is dat bedrijven weer goede, kwalitatieve producten maken met een langer gebruiksduur. Dit is minder belastend voor het milieu.

Dag van de Duurzaamheid

Voor Renes is "Dag van de Duurzaamheid" een geschikt moment om extra aandacht te vragen voor duurzaamheid. Het is een intiatief van Urgenda, die vooral bekend is geworden door de klimaatzaak tegen de staat. Dit jaar is het de achtste editie waarbij Urgenda een oproep doet om duurzaamheid te laten zien. Op persoonlijk niveau of vanuit een organisatie. Zie ook de website dagvandeduurzaamheid.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 7 uur geleden