Afbeelding

Trompettist Gidon Nunes Vaz bij Reken Maar van Jazz

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op zondag 22 oktober is trompettist Gidon Nunes Vaz bij Reken Maar van Jazz in The Livingroom. Hij wordt begeleid door het trio van pianist Maarten Voortman met drummer Ruud Voesten en bassist Jort Terwijn.

Pianist Maarten Voortman (1987) studeerde in juni 2016 af aan de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Al vroeg raakte hij in de ban van de bebop pioniers uit de veertiger jaren. Zijn spel reflecteert dat: avontuurlijk, melodieus en uitgelaten. Tijdens zijn studie kwam hij in aanraking met een breed scala aan muziekstijlen, zo blijkt uit de diverse projecten waar hij in speelt. Momenteel leidt hij zelf de Bud Powell Tribute en het Dam Lab. Met dit laatste kwintet nam hij onlangs zijn debuut cd op.

Gidon Nunes Vaz geldt als een van de meest veelbelovende jonge trompettisten in de Nederlandse Jazz scene. Op jonge leeftijd al werd hij door zijn docent Ruud Breuls geroemd om zijn virtuoze en volwassen spel. Recentelijk sloot hij zijn master opleiding aan Conservatorium van Amsterdam af met het cijfer 9,5. Hij speelde onder andere met de New Cool Collective Big Band en presenteerde onlangs zijn eigen album in de vorm van een smaakvol eerbetoon aan de Amerikaanse trompettist Kenny Dorham.

Reken maar van Jazz vindt elke vierde zondag van de maand plaats op het podium van The Livingroom. Elke editie wordt er een andere bekende gastsolist uit de Nederlandse Jazz scene begeleid door de Reken Maar van Jazz ritmesectie. Het concert op 22 oktober begint om 20.30 uur in

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 18 apr, 11:09
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43