Afbeelding
Pedro Sluiter

Ronald McDonaldrally levert 45.000 euro op

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De zevende Ronald McDonald Rally heeft donderdag 45.000 euro opgeleverd voor het Ronald McDonald Huis Zwolle. De start van de rally was bij het stadion van PEC Zwolle.

De rally werd gereden met klassieke auto’s in een toer- en sportklasse en staat bekend als dé afsluiter van het rally seizoen. In de vroege ochtend verschenen er meer dan tachtig equipes aan de start en dat betekende een uitverkochte editie. PEC Zwolle-spelers Ryan Thomas en Mustafa Saymak gaven het startsein voor het vertrek van de eerste equipe. Het volledige inschrijfgeld kwam ten goede aan het Ronald McDonald Huis Zwolle.

In de vroege morgen stonden de equipes opgesteld langs de Ceintuurbaan in Zwolle. Na iedere minuut vertrok een equipe. Zij reden een mooie en uitdagende route door Overijssel langs plaatsen als Heino, Olst, Deventer, Nijverdal, Lemele en Zwolle. In de namiddag finishten de deelnemers in Zwolle bij het Deltion College waar ‘Piets Weer’ werd opgenomen. Het afsluitende diner, verzorgt door studenten, werd bereid met spreekproducten van de Zwolse Stadslanderijen. Na het diner was het tijd voor de prijsuitreiking.

De eerste prijs voor sportklasse en de prijs van de JOUW-test ging dit jaar naar Peter Dutman en Rutger Kwant. De eerste prijs van de clubklasse was voor Maartje Heij en Edwin Neppelenbroek. Zij ontvingen een cadeau aangeboden door Juwelier Veenemans uit Zwolle. Na de prijsuitreiking was het tijd voor de uitreiking van de cheque met de opbrengst van de dag. Sponsoren Pouw Automotive, Firezone en het Deltion College overhandigden de cheque aan Lianne Booijink, manager van Ronald McDonald Huis Zwolle en Evert Leideman, organisator van de rally en bestuurslid van het Huis. Booijink is apetrots: "Het is prachtig dat wij op deze manier geld kunnen inzamelen om een thuis te kunnen zijn voor ouders waarvan hun kindje is opgenomen in Isala. Want dat is zo ontzettend belangrijk dat je als ouders dichtbij je zieke kind kunt zijn."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 5 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 6 uur geleden