Afbeelding
r.a.visscher foto's

VSW 2 - Zwolsche Boys 7

· leestijd 1 minuut Algemeen

( De week van de scheidsrechter Dhr. D. van den Bosch )

Vandaag zaterdag 14 oktober de week van de scheidrechter eens gaan volgen bij de wedstrijd tussen VSW 2 en Zwolsche Boys 7.

Wat kan er op zon mooie zonnige dag gebeuren, de omstandigheden zijn mooi, om naar een leuke pot voetbal te gaan kijken.

In de 1e helft komen de Boys snel op gang. Door goed en rustig spel komen ze dan ook snel op een 0 – 1 voorsprong. Daarna laten de Boys zich wat achteruit spelen waardoor VSW kan en mag komen. Als een speler van VSW naar voren gaat laat hij zich behendig vallen. De scheidsrechter ziet niet wat er gebeurd maar geeft naar enige twijfel toch een stafschop aan VSW. Hier weet VSW goed gebruik van te maken en komt dan ook al weer heel snel terug op 1 – 1.

Dan gaat het spel redelijk gelijk op. Wat wel erg opvalt is dat de scheidsrechter het spel niet beheerst en wat dan uitmunt en overtredingen.

Hij laat wel in zijn beslissingen weten voor wel team zijn voorkeur uit gaat. Hierdoor komt er meer onrust in het spel. Als hierdoor een speler om uitleg wordt gevraagd ontvangt deze dan een gele kaart. ( 10 min straftijd ).

Langzaam laten spelers van beide kanten zich gaan wat het voetbal niet ten goede komt. Helaas weet de scheidsrechter hier niet goed mee om te gaan

In de tweede helft blijft het spel van beide kanten onrustig.

Ook de scheids heeft in de tweede helft de draad niet goed opgepakt.

Na een 2 – 1 voorsprong van VSW komt toch de Boys op nette manier terug op een 2 – 2. maar onder tussen blijft het kaarten regenen. Als de scheidrechter een situatie niet meer weet geeft hij dan ook maar een speler van VSW een gele kaart en ook maar een speler van de Boys. Op die manier had hij minmaal de goede ( hellaas ook de onschuldige ) Er ontstonden ook kleine vechtpartijen waar de scheidrechter niets mee deed. Dan komt alsnog VSW op een 3 – 2 voorsprong.

Het wordt voor de boys een onmogelijke opgaaf om nog langs zij te komen daar de scheidsrechter zijn voor keur geeft aan VSW.

Dan ongeveer 10 min voor tijd ontstaat er weer een vechtpartij.

De scheidrechter doet hier niets mee en loopt van het veld om de wedstrijd voortijdig te beëindigen. Laat de vechtpartij gewoon gaan en grijpt niet in.

Op deze manier is de wedstrijd veels te vroeg beëindigd en kan de Boys het gelijk spel vergeten.

Jammer dat nu in de week van de scheidrechter het zo kan lopen. Het mooie weer en twee leuke teams hadden deze zaterdag reclame voor de voetbaol sport kunnen zijn. Maar door 1 persoon loopt het hellaas anders.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 16 uur geleden