Afbeelding

Samenwerking is duwtje in de rug Jeugdsportfonds

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Jeugdsportfonds Zwolle, Regio Zwolle Volleybal en Ondernemers.team hebben zaterdag een samenwerkingsovereenkomst getekend. Sportiviteit en social return staan daarbij voorop aldus de partijen.

Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Dit onder het motto dat alle kinderen moeten kunnen sporten. “Wij zijn erg blij met deze samenwerking”, aldus Xandra Tromp, voorzitter van Jeugdsportfonds Zwolle. “Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 378.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst één op de negen kinderen. Door deze samenwerking zijn wij in staat om meer naamsbekendheid te genereren voor ons fonds en zo uiteindelijk meer kinderen een kans geven om te gaan sporten in Zwolle.”

Stichting Ondernemers.team, hoofdsponsor van eredivisieploeg Regio Zwolle Volleybal, juicht de samenwerking eveneens toe. “Onze stichting ondersteunt topsporters en initiatieven die het sportieve klimaat in de regio Zwolle versterken”, stelt Edwin Peterman. Ondernemers.team heeft er voor gezorgd dat Jeugdsportfonds zichtbaar is op het shirt van het Regio Zwolle Volleybal. De dames van Regio Zwolle Volleybal spelen dit jaar voor het vierde seizoen op rij in de eredivisie. De eerste wedstrijd van het seizoen werd vorige week met 1-3 gewonnen van Talent Team Papendal. Zaterdagavond speelde de Zwolse ploeg thuis tegen Nering Bögel VC Weert, een wedstrijd die met 3-1 werd gewonnen.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30