Afbeelding

Kanker binnen het gezin. Hoe ga je ermee om?

· leestijd 1 minuut Algemeen

Wanneer je als ouder te horen krijgt dat je kanker hebt, gaan er allerlei vragen spelen. Hoe ga ik er mee om, hoe vertel ik het mijn kinderen? Hoe treft dit ons gezin? Op maandag 6 november van 19.30-21.00 uur geeft IntermeZZo voorlichting voor ouders.

Kinderen, van welke leeftijd dan ook, voelen dat er veel verandert. Steeds weer blijkt dat het belangrijk is dat ouders met hun kinderen praten over de situatie en dat kinderen voelen dat ze serieus genomen worden.

Hoe pak je dat nou aan?

IntermeZZo organiseert daarom een voorlichtingsbijeenkomst voor ouders over het thema ‘Kanker binnen het gezin’. Want ook al kreeg vader of moeder de diagnose, kanker treft het héle gezin.

Begeleiders

De begeleiders van de bijeenkomst zijn Esther Mars en Ineke Frölich.

Esther Mars is rouw- en verliesbegeleider en ervaringsdeskundige. “Eind 2014 kreeg ik zelf de diagnose borstkanker en zette dat zowel mijn leven als dat van mijn gezin op zijn kop. Onze dochters waren op dat moment (bijna) 2, 6 en 8 jaar. Wij liepen er tegen aan dat er weinig ondersteuning is voor het gezin. In deze periode van ziekte heb ik zelf veel gezocht naar rituelen, materialen en activiteiten die ons hele gezin hielpen, welke ik je deze avond graag laat zien. Mede door deze ervaringen besloot ik de opleiding tot ‘rouw en verlies begeleider’ te volgen om zo onder andere gezinnen die met kanker te maken hebben op weg te kunnen helpen. Met als doel de periode van ziekte en behandelingen zo goed mogelijk samen door te komen.”

Ineke Frölich is maatschappelijk werker/ trainer en gastvrouw bij Intermezzo. Zij heeft in haar directe omgeving ervaren wat het betekent om als ouder van een jong gezin met kanker te worden geconfronteerd.

Samen kijken

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst nemen Esther en Ineke de deelnemers mee met hun ervaringen en lopen zij als het ware een stukje mee met de ouders en hun gezinnen. Er is ruimte voor het uitwisselen van eigen ervaringen. Daarnaast wordt heel praktisch bekeken hoe mooie materialen ouders én kinderen kunnen ondersteunen bij vragen, onzekerheden en alles wat er is.

Aanmelden via (038) 424 6088 of info@intermezzo-zwolle.nl

Plaats Dr. Spanjaardweg 29, Gebouw B te Zwolle

Meer informatie www.intermezzo-zwolle.nl

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 20 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 20 uur geleden