Afbeelding

Winkeliersvereniging: 40-jarige Dobbe onverminderd aantrekkelijk

· leestijd 1 minuut Algemeen

AA-LANDEN – De Dobbe bestaat veertig jaar. Het winkelcentrum in de Aa-Landen mag dan de middelbare leeftijd hebben bereikt, de aantrekkingskracht is eerder toe- dan afgenomen aldus ondernemer Henk Westenberg van de Etos. “Wij zijn het enige winkelcentrum in de stad zonder leegstand.”

Westenberg is tevens voorzitter van de winkeliersvereniging Aa-landen – ‘een actieve club ondernemers’. Regelmatig houden ze acties. Een jubileum kan je dan al helemaal niet ongemerkt voorbij laten gaan. Vanaf maandag 6 november wordt er een feestweek gehouden waarbij bezoekers grote prijzen, zoals een vakantie en een E-bike, kunnen winnen. Evenals tal van kleinere prijzen. Daarnaast zijn er dagelijks activiteiten zoals proeverijen vertelt Westenberg. De definitieve invulling volgt nog.

Veel veranderd

In 1977 werd De Dobbe dus officieel geopend. Drie zaken van het eerste uur zijn er, in al dan niet gewijzigde vorm en onder een andere naam, nog gevestigd. Dat er veel is veranderd, blijkt ook wel uit de foto’s van destijds. Nog voor de Dobbe er kwam, waren er noodwinkels in de Aa-landen. De eerste daarvan was De Spar. Drie keer ging het winkelcentrum over in andere handen. De eerste beheerder was, zo vertelt Westenberg, Philips Pensioenfonds dat volgens hem ook de nabijgelegen terraswoningen liet bouwen. De Dobbe zelf onderging in de loop der jaren een aantal metamorfoses. Het overdekt maken van het winkelcentrum is de grootste gedaantewisseling geweest. De Dobbe kreeg rond de eeuwwisseling de vorm zoals we die nu kennen. Westenberg: “De aanzuigende werking van De Dobbe was en is erg groot. Ik herinner mij nog goed de keer dat we met Kerst hier het verkeer stonden te regelen. De rotonde was er nog niet en het liep compleet vast op de Zwartewaterallee.”

Ligging

De ligging, de gratis parkeergelegenheid en het gevarieerde aanbod van De Dobbe maken volgens Westenberg dat het winkelcentrum nog altijd veel bezoekers van buiten de Aa-landen heeft. “Het is een populair winkelcentrum met een gevarieerd aanbod dat ook in trek is bij de ondernemers zelf. Als er een zaak vertrekt, komt er vrijwel meteen een nieuwe voor in de plaats.” Soms is dat een directe concurrent, ‘maar ach dat houdt je scherp’, aldus Westenberg. De Dobbe heeft een eigen Facebookpagina en sinds kort een eigen logo.

De wens voor nieuwe ledverlichting gaat binnenkort in vervulling, misschien zelfs al voor de 6e november. “Dat zou mooi zijn”, benadrukt Westenberg. Maar ook als die datum niet wordt gehaald wordt er volgens hem een leuk feest gevierd.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59