Afbeelding
Vincent van den Hoogen

Resto VanHarte houdt diner voor mantelzorgers

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP - Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Zwolle heeft, in samenwerking met Zwolle Doet en Steunouders, voor woensdag 15 november een diner voor mantelzorgers georganiseerd.

Met dit feestelijke diner wil Resto VanHarte mantelzorgers een leuk avondje uit bieden. Mantelzorgers en de mensen voor wie zij zorgen, kunnen gratis aanschuiven bij het driegangendiner in wijkcentrum De Enk aan de Enkstraat 67 in Assendorp. Mantelzorgers die ook andere mantelzorgers willen ontmoeten, worden uitgenodigd gezellig mee te eten.

“In Nederland zorgen 2,6 miljoen mensen meer dan acht uur per week of langer dan drie maanden voor een ander. Een op de vijf van deze mantelzorgers is overbelast”meldt Resto VanHarte. Met deze diners wil ze mensen die zorgen voor een ander steun bieden. In het Resto komen zij in contact met andere mantelzorgers en met lokale hulporganisaties. Hier krijgen ze inzicht in lokale voorzieningen zodat zij in de toekomst hun werk (nog) beter kunnen doen. De mantelzorgdiners zijn mogelijk gemaakt door steun van het VSBfonds.

De inloop is om 17.30 uur. Het diner begint om 18.00 uur. Reserveren kan per mail info@restovanharte.nl. Wie zeker wil zijn van een plek, wordt geadviseerd zo snel mogelijk te reserveren.

Resto VanHarte is een buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is er welkom. De Resto’s zijn er voor iedereen: jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en geleid door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en wil daarmee hét recept voor een betere buurt zijn.

Het VSBfonds ondersteunt initiatieven die bijdragen aan een samenleving waarin iedereen actief meedoet, zich betrokken voelt en de kans heeft persoonlijk en maatschappelijk te groeien. Het fonds is actief op drie gebieden: Mens & Maatschappij voor sociale initiatieven die meedoen als doel hebben, Kunst & Cultuur voor plannen waardoor meer mensen kunnen genieten van kunst en cultureel erfgoed en Beurzen voor studenten die in het buitenland verder willen studeren of onderzoek doen. Het fonds steunt projecten met geld, kennis, ervaring en een professioneel netwerk.