Afbeelding
Erik-Jan Berends

´Pelserkade, vier schepen en een toren´ wordt geboren

Algemeen

BINNENSTAD – De ‘mooiste kade van Zwolle’ krijgt een naam. Op zondag 5 november tussen 13.00 en 17.00 uur wordt de Pelserkade geopend met een dag vol verhalen, livemuziek, vuurtje, drankje en lekker eten.

Het publiek kan binnenkijken bij de vier schepen en de toren. De Pelserkade krijgt haar naam met een vertelling over de historie van de kade door historicus Jaap Hagedoorn om 13.00 uur. De vijf ondernemers van de Pelserkade zijn: Cultuurschip Thor, ’t Pannenkoekschip, Bistro De Kwaak, B&B/Klein Hotel De Pelsertoren en De Verhalenboot.

Met haar middeleeuwse huizen en de hoge bomen langs de oude stadsmuur is de Pelserkade het decor voor sfeervol overnachten, lekker eten, concerten en verhalen. Vijf kleine ondernemingen slaan de handen inéén en geven samen vorm aan deze meest gefotografeerde, verstilde groene plek in het historische hart van de stad. Op 5 november krijgt de kade haar naam: Pelserkade, vier schepen en een toren.

Het publiek kan binnenkijken bij de nieuwe ondernemers aan de gracht – de dit jaar geopende Bistro De Kwaak en B&B/Klein Hotel De Pelsertoren - alsmede de langer zittende bedrijven Cultuurschip Thor, ’t Pannenkoekschip en De Verhalenboot. De hele dag worden er kleine voorstellingen en concertjes gehouden. Bij alle locaties is de bar geopend. De restaurants serveren lunch en diner. Bistro De Kwaak serveert onder meer een runderstoofpotje. ’t Pannenkoekschip heeft een Pelserkade Pannenkoekproeverij. Publiek is van harte welkom. Zie ook www.facebook.com/Pelserkadevierschepeneneentoren/.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden