Afbeelding
Frank van Hienen

Barbara Baarsma verzorgt jaarlijkse Celelezing

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De jaarlijkse Celelezing, dit keer op dinsdag 14 november, wordt verzorgd door Barbara Baarsma. Onder de titel ‘Over de scheidslijnen op de arbeidsmarkt’ gaat zij in op de vele tweedelingen op de arbeidsmarkt en op toekomstige ontwikkelingen.

Ongetwijfeld gaat zij ook in op de voornemens van het nieuwe kabinet. Burgemeester Henk Jan Meijer sluit de avond af. Er zijn nog enkele kaarten te koop a 12,50 euro via www.celelezing.nl. Genoemde prijs is inclusief boekje, bezichtiging tentoonstelling en drankje na afloop.

Dit jaar is het zeshonderd jaar geleden dat Joan Cele overleed. Cele was een belangrijk man voor Zwolle. Hij was een sleutelfiguur in de beweging van de Moderne Devotie en heeft veel bijgedragen tot de verspreiding van ideeën tot hervorming van kerk, onderwijs en samenleving. Cele zette daarmee Zwolle op de internationale kaart. Voor de Stichting Cele Lezingen was dat meer dan genoeg reden om de schijnwerper nog eens vol te richten op Cele. De stichting heeft voor november daarom drie verschillende activiteiten georganiseerd.

Luc Panhuysen, historicus en bestuurslid van de stichting, organiseert in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel (HCO) een tentoonstelling over Joan Cele en zijn tijd, de Gouden Eeuw van Zwolle. De tentoonstelling wordt geopend tijdens de Celelezing op 14 november. Henk Hagoort, voorzitter CvB van Hogeschool Windesheim en mediëvist, licht bij deze gelegenheid kort toe wie Joan Cele was en hoe zijn invloed tot in de huidige tijd merkbaar is. De tentoonstelling blijft tot 22 november en is voor iedereen gratis te bezichtigen in de Grote- of St Michaëlskerk.

Tot slot heeft het HCO, op initiatief van de stichting Cele Lezingen, voor zaterdag 18 november een extra stadswandeling met als thema ‘In de voetsporen van Joan Cele en de Moderne Devotie’ georganiseerd. Deze stadswandeling staat voor iedereen open, er zijn geen kosten aan verbonden. Verzamelen voor de gezamenlijke wandeling is om 13.30 uur bij het beeld van de Engel op de Grote Markt.