Dansen tot je erbij neervalt bij Club Cele

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Choreograaf en danser Amos Ben-Tal en programmeur dans Lowlands Festival en Zwolse theaters Stella van Leeuwen komen op dinsdag 7 november naar Club Cele, Talk of the Town Zwolle.

Ze vertellen over prachtige decors, strakke tutu’s, slanke lijven en wonderschone muziek, het romantisch beeld dat kleeft aan de danswereld. Maar houdt dit beeld ook stand wanneer het doek valt? Wie zin heeft in een kijkje achter de schermen, is welkom om 20.30 uur in de bovenfoyer van Café Foyé. De toegang is gratis.

In aanloop naar de tweede editie van het 'Lift Me Up! Festival' bij Zwolse theaters staat Talk Of The Town Zwolle op 7 november dus in het teken van dans. Hoe verloopt het maakproces totdat het beginapplaus klinkt en welke hindernissen neem je als danser, choreograaf en programmeur? Verschillende talenten die op 17 en 18 november meedoen aan het festival, strijken tijdens de Meet Up neer bij Club Cele om het hierover te hebben. Zij geven een uniek kijkje in de danswereld.

Amos Ben-Tal werkt, samen met Spinvis en Collectie OFF, aan een prijswinnende voorstelling die ook op het 'Lift Me Up Festival' is te zien. Hoe zet hij zich keer op keer in om een (vernieuwende) dansvoorstelling neer te zetten en hoe groot is de rol van dans in zijn dagelijks leven? Club Cele gaat met hem in gesprek over zijn zoektocht naar vernieuwende dansen. Stella de Jager weet als betrokkene bij de danswereld wat er speelt met het inkopen van voorstellingen. Club Cele vraagt haar naar de waarde van een dansvoorstelling: moet je de danswereld begrijpen om te kunnen programmeren of is een groot publiek niet altijd het grootste doel?

Club Cele is een platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met een maatschappelijke context. Met een programmering van debat tot theatercollege en van politiek café tot VPRO Tegenlicht Meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er wekelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie. Club Cele wil de stad inspireren en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 8 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50