Afbeelding

Expositie Joyce Zwerver

· leestijd 1 minuut Cultuur

Solo-expositie Joyce Zwerver

4 en 5 november bij Mouski (op het DOAS plein).

Joyce Zwerver maakt voornamelijk ruimtevullende installaties die een steeds fysiekere relatie met de toeschouwer aangaan. Met deze installaties beoogt ze een sensitieve beleving op te roepen.

De installaties zijn gemaakt voor de locatie. Het werk gaat een samenhang of contrast aan met de ruimte, vullen de hele ruimte maar zijn ook inzetbaar op een andere locatie.

Om de toeschouwers een sensitieve beleving mee te geven is het belangrijk een sterk visueel aanraakbaar werk neer te zetten, en het werk de toeschouwer geheel te laten omarmen. Dit wil zeggen dat alle zintuigen geprikkeld moeten worden en je je kunt indenken hoe iets voelt, zonder dit (vaak) ook letterlijk te doen. Hiervoor zijn het gebruik van tactiliteit en materialiteit erg belangrijk. Door met deze elementen te werken laat Joyce het beeld zelf betekenis genereren. Om deze sensitieve beleving op te roepen is het voor Joyce van belang om gebruik te maken van eenvoud en herhaling. Ze werkt daarom per installatie met één vorm, één gebaar en één kleur en/of kleurscharkering. Dit is ook waar alles binnen haar praktijk mee begint; het maken. Hierbij is materialiteit altijd haar uitgangspunt en gaat ze aan de slag met diverse materialen en vormen. Wanneer Joyce opgaat in dit maakproces, laat ze zich leiden door een zintuiglijke en sensitieve ervaring. Zonder het materiaal kan Joyce niet denken, wat leid tot de basis van haar artistieke praktijk: Al doende denken. Omdat het verzamelen van materialen zo belangrijk is, kreeg ze ook oog voor het restmateriaal; de bijproducten van elk maakproces. Dit kunnen porseleinresten zijn of plasticfolie dat is gebruikt als afdeklaag. Met deze resten vormt ze werk in de serie What Remains. Deze serie groeit nog altijd aan.

Zaterdag 4 november 11:00-20:00. Vanaf 17:00 uur soep met een broodje

Zondag 5 november 11:00 -17:00.

Galerie Mouski is dé nieuwe plek voor exposities van hedendaagse kunstenaars. Elke eerste weekend van de maand vindt er een solo-expositie plaats.

meer info kunt u vinden op www.galeriemouski.nl

Facebook | Instagram @galeriemouski

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13