Blessure bij Mokthar
Blessure bij Mokthar

Rick Dekker is 'sterker dan ooit' en geniet van succes bij revelatie van eredivisie

· leestijd 1 minuut Sport

(door Jeroen Kuiper)

ZWOLLE - Alsof-ie nooit is weggeweest. Zo heeft Rick Dekker zich na zijn kruisbandblessure de laatste weken in de basiself van PEC Zwolle gespeeld. Bij de revelatie van de eredivisie geniet Dekker zich suf. Al is hij na het duel tegen ADO Den Haag (2-0 winst) vooral moe. In de catacomben moet hij even diep zuchten voor het interview. "Ik ben wel kapot ja, dit was een zware week", stelt Dekker.

De jonge Rotterdammer (22) is maar wat blij dat hij weer helemaal terug is. Het hele vorige seizoen ging immers de mist in door een kruisbandblessure, die hij opliep in de voorbereiding in de zomer van 2016. De maanden hard werken en revalideren zijn niet voor niets geweest. Dekker is naar eigen zeggen sterker dan ooit. "Ik heb totaal geen angst voor mijn knie. Ik moest nu ook regelmatig kopduels aangaan, wat echt een zware belasting is voor je knie, maar dat ging goed. Ik heb tijdens mijn revalidatie veel rondjes moeten lopen. Daar was niets aan, maar dat helpt me nu wel."

Na 75 minuten tegen Feyenoord (0-0), 90 tegen NAC Breda (0-2 winst) en een half uur speeltijd in de midweekse bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys (3-2 winst na verlenging) voelt Dekker de spieren na weer negentig minuten spelen. De drie punten vergoeden veel. Dekker heeft zich ten koste van Erik Bakker in het team gespeeld. Controleur Bakker liet zich vooral zien door balletjes breed en terug. De bij Feyenoord opgeleide Dekker heeft verdedigend zijn bijdrage en speelt de bal vaker naar voren.

Tegen ADO Den Haag laat PEC Zwolle zien dat het niet voor niets op de derde plaats staat in de eredivisie. ADO weet niet waar het het zoeken moet in de eerste helft. Dat het slechts 2-0 staat bij rust, danken de bezoekers vooral aan de onzorgvuldigheid van Piotr Parzyszek en Youness Namli. Beiden maken wel hun eerste eredivisiedoelpunt, maar verprutsen ook de nodige kansen. Vooral spits Parzyszek mag ondanks zijn doelpunt terugkijken op een belabberd duel. Typerend is zijn moment na rust, als hij de bal oog in oog met doelman Robert Zwinkels veel te hard breed legt op Kingsley Ehizibue. Het zijn zaken die zelfs in de derde klasse C goed gaan. Dekker: "We hadden gewoon met 3, 4 of 5-0 moeten winnen."

Neemt niet weg dat PEC met zes gewonnen thuisduels (eentje nog van vorig seizoen) een nieuw clubrecord in handen heeft en brutaal in de top van de eredivisie staat. Boven in de businessclub wordt het Oktoberfest gevierd, met lederhosen en pullen bier. Dekker, met een grijns: ,,Ik ga niet in lederhosen naar boven, maar dit gaan we nog wel even vieren."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
 Eerste eredivisietreffer voor Parzyszek
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding