Afvalrace voor hardlopers bij skeelerbaan Wijthmenerplas

Sport

ZWOLLE - In het baanwielrennen is het een bekende discipline, maar in het hardlopen komt het eigenlijk nooit voor: de afvalkoers. Terp 3 organiseert een afvalrace voor hardlopers in Zwolle.

De wedstrijd begint met een pelotonnetje rijders en elke ronde valt degene die als laatste over de streep komt af. Zaterdag 18 november wordt dit voor het eerst gehouden in Zwolle, op de skeelerbaan bij de Wijthmenerplas.

De wedstrijd begint met een groep van maximaal 28 hardlopers en de afstand is maximaal 10 kilometer. Na een paar rondes om even te wennen, begint de afvalrace pas echt. Want vanaf dan valt er na elke ronde van 333 meter iemand af, namelijk de loper die als laatste over de streep komt. Zo dunt de groep geleidelijk uit en blijven er uiteindelijk twee over die voor de overwinning mogen sprinten.

Dat betekent dus dat je niet lekker op je eigen tempo kunt lopen, maar dat je steeds moet zorgen dat je niet achteraan loopt. Je moet dus ook inschatten hoe sterk de concurrentie is en wat de beste tactiek is.

Afhankelijk van de belangstelling wordt het aantal startseries bepaald. De (eerste) start is om 10.30 uur. Deelname kost drie euro. Meer informatie over de opzet, inschrijving en dergelijke is te vinden op www.terp3.nl/afvalrace.

Terp 3 is een bedrijf in Zwolle dat sportevenementen en recreatieprojecten organiseert en anderen ondersteunt daarbij.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13