Sander Aarten scoort
Sander Aarten scoort Frank van Hienen

Oud-winnaar Aarten klimt naar tweede plaats in Salverda Trofee

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Mede dankzij drie doelpunten van Sander Aarten heeft Be Quick '28 met 0-6 gewonnen van ASC '62.

De razendsnelle Aarten bracht zijn seizoenstotaal daarmee op zeven en daarmee klimt hij naar de tweede plaats in de Salverda Trofee. Aarten was twee seizoenen geleden goed voor veertien goals in de eerste klasse en daarmee werd hij toen gedeeld eerste in de Zwolse topscorerscompetitie. Hij moest de eerste prijs delen met Berkum-spits Johnsen Bacuna, die zaterdag zijn vierde van het seizoen maakte. Bacuna klimt naar de vierde plaats, achter Joey Platenkamp en Mehmet Dede, beide goed voor negen goals. Platenkamp, de spits van VSW kwam niet tot scoren. Dede maakte er zondag twee namens Ulu Spor in de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen DOS '63.

In de strijd voor het team met de minste tegengoals gaat FC Ulu Spor ruimschoots aan de leiding. De ploeg van het Hoge Laar is na de degradatie van vorig seizoen ingedeeld in de noordelijke afdeling van het amateurvoetbal. Ulu Spor heeft een doelsaldo van 31-1 over de eerste vijf duels. SV Zwolle, dat vorig seizoen in 'noord' speelde en nu terug is in 'oost' won deze middag met 2-0 van vv Twenthe. Anne Nijland en Ingmar Jonker stonden op het scorebord. Namens de geelhemden vinden we, met vier doelpunten, Patrick Maat terug in de bovenste regionen van de Salverda Trofee.

Tussenstand na zondag 29 oktober:

1. Chris van der Meulen (Berkum) 14 punten

2. Sander Aarten (Be Quick '28) 10,5

3. Joey Platenkamp (VSW), Mehmet Dede (Ulu Spor) 9

5. Johnsen Bacuna (Berkum) 8

6. Jabir Mazouz (WVF), Patrick Maat (SV Zwolle), Jeffrey van der Vlist (Be Quick '28) 6

Doelpunten in de hoofdklasse en eerste klasse worden met 2 vermenigvuldigd. Doelpunten in de tweede en derde klasse met 1,5.

Volg wekelijks de Facebookpagina van de Salverda Trofee Zwolle voor het nieuwe tussenklassement, dat elke maandag op de sportpagina's van de Swollenaer terug te vinden is.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 22 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden