Afbeelding

CBS Het Stroomdal is een erkende Kanjerschool

Partnerbijdrages

Basisschool Het Stroomdal en Prokino kinderopvang vierden op vrijdag 20 oktober feest. Er werd met leerlingen, ouders en belangstellenden uit de Aa-landen gevierd dat de school een officiële Kanjerschool is, waarin Prokino kinderopvang in werkwijze op aansluit.

Wat houdt een Kanjerschool precies in? Binnen school en kinderopvang creëren Het Stroomdal en Prokino een prettige sfeer en een veilige omgeving waar kinderen zich thuis voelen. Tijdens de Kanjertrainingen komt onder meer het volgende aan bod: respect voor jezelf en anderen tonen, wederzijds vertrouwen, elkaar helpen, doorzettingsvermogen en geen baas, boven baas. Leerlingen van groep 8 toonden deze kanjerkwaliteiten aan ouders en belangstellenden. Dit deden ze door samen met de aanwezigen kanjerspelletjes te spelen. Ook kinderopvang Prokino, die op Het Stroomdal buitenschoolse opvang, kinderopvang van nul tot vier jaar en peuteropvang biedt, deed mee aan de festiviteiten.

Later op de ochtend vierden alle leerlingen van Het Stroomdal deze feestelijke gebeurtenis door samen kanjerspelletjes te spelen. Bovengenoemde aspecten kwamen bij deze spelletjes zeker aan bod. De ochtend werd afgesloten met een gezamenlijke lunch en als slot van de feestelijkheden het onthullen van het officiële Kanjerbord en het nieuwe logo.

CBS Het Stroomdal is trots op haar Kanjers, leerkrachten en pedagogisch medewerkers.