Afbeelding

StarrJazz met HENK op Cultuurschip Thor

Algemeen

BINNENSTAD - HENK komt op donderdagavond naar Cultuurschip Thor. Contrabassist Henk de Ligt groepeerde vier musici om zich heen en presenteert met dit Jazz-Quintet HENK de recent verschenen CD ‘Earth Tones’.

De organisatie: “HENK is niet alleen een oer-Hollandse roepnaam. HENK is een lyrische virtuoos op zijn geliefde contrabas en een inspirerend docent op het ArtEZ conservatorium te Zwolle. HENK geeft in zijn aansprekende composities zijn collega-musici alle ruimte om te schitteren. HENK staat garant voor een boeiend avondje smullen van subtiele Jazz met uitstapjes naar Hanckockiaanse lyrische Funk, ingetogen Avant-garde en Purcelliaans klassiek.”

HENK bestaat naast HENK de Ligt op contrabas uit Bert Lochs op flügelhorn & trompet, Ad Colen op tenor- & sopraansax, Ed Baatsen op piano en Friso van Wijck op slagwerk. HENK speelt op donderdag 9 november om 20.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 15 euro en kaarten zijn te bestellen via www.cultuurschipthor.nl. Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht aan de Pletterstraat 24.