Afbeelding
Eigen foto

Zwolse filmmakers zoeken steun voor televisieserie

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZWOLLE - Rob & Roeltje, gespeeld door buikspreker Roelof Speelman en zijn favoriete pop, willen met een televisieserie kinderen motiveren om de natuur in te gaan. Samen met regisseur Patrick Carelsz en scenarist Renee van Hensbergen hebben ze het idee ontwikkeld voor de kinderserie Rob & Roeltje.

Om de serie onder de aandacht te brengen, willen ze eerst via crowdfunding een proefaflevering maken. Speelman is een buikspreker en speelt met zijn poppentheater door het hele land. Met zijn poppen wil hij kinderen uitdagen om de natuur te ontdekken, te onderzoeken en inspireren om vragen te stellen. Naast de theatervoorstellingen wil hij zijn ervaringen overbrengen via een televisieserie. Om dit te realiseren biedt hij zijn theatershows aan. Met de opbrengst wil hij deze serie gaan maken.

Samen met Carelsz en Van Hensbergen, beiden uit Zwolle, heeft Speelman het scenario ontwikkeld. Carelsz is een jonge regisseur die vooral actief is geweest in Rusland. Daar heeft hij zich ontwikkeld in het maken van commercials en bedrijfsfilms. Sinds zijn terugkeer in Nederland is hij zich gaan concentreren op het vertellen van verhalen. Van Hensbergen schreef voor Donald Duck, diverse televisieprogramma’s voor kinderen, zoals De Fabeltjeskrant, Bolke de Beer en Paulus de Boskabouter en twee familiemusicals, in samenwerking met cabaretier Rients Gratema. Zij werkt aan de serie mee omdat het concept haar enorm aanspreekt en omdat ze Roeltjes grootste fan is. Anke Buurma is bij het team betrokken voor de marketing van Rob & Roeltje.

'Rob & Roeltje’ gaat over buikspreker Rob, die leeft als een kluizenaar. Hij gaat samen met zijn levenslustige pop Roeltje op reis, op zoek naar mensen die ze vroeger zijn kwijtgeraakt. Tijdens hun reis worden ze gedwarsboomd door een bandiet die Roeltje wil ontvoeren. Zo raken ze verstrikt in spannende avonturen, waarbij bezoekers zich soms afvragen wie nou de man is en wie de pop.

‘Rob & Roeltje’ is een kinderserie, die zich richt op de natuurlijke omgeving. Elke aflevering heeft een thema dat herkenbaar is voor kinderen en hun ouders. De makers willen met deze serie kinderen aansporen om zelf de wereld te ontdekken en tegelijkertijd ouders, op een lichtvoetige wijze, laten zien hoe zij hun kinderen hierbij kunnen helpen. Carelsz haalde zijn inspiratie voor Rob & Roeltje uit series als Bassie & Adriaan en het verhaal van Pinocchio. Hij maakte daarvan een eigentijdse mix, met een knipoog naar het verleden. De proef is de eerste aflevering van de serie, waarin de toon wordt gezet qua thematiek en stijl. Met deze proef willen de makers bij grote televisieproducenten langs in de hoop de gehele serie te kunnen maken.

Om 'Rob & Roeltje' te kunnen realiseren, zoekt het team steun via crowdfunding. Voor de donateurs zijn, afhankelijk van de donatie, diverse rewards beschikbaar, zoals een kaartje voor de première, een stripverhaal van Rob & Roeltje, een figurantenrol in de proef, een meet & greet met Rob & Roeltje of zelfs een privévoorstelling van Rob & Roeltje. De campagne van 'Rob & Roeltje' loopt tot en met 8 november 2017. Zie voor meer informatie over dit project: http://www.cinecrowd.com/rob-roeltje.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 18 apr, 13:20
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 18 apr, 12:43
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11