Afbeelding

Leerlingen TalentStad ontvangen VCA-certificaat

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Vijftien leerlingen van TalentStad Beroepscollege hebben woensdag het VCA-certificaat in ontvangst genomen. Zij hebben voldoende kennis om werkzaamheden op een verantwoorde, veilige en gezonde manier te kunnen uitvoeren. Het certificaat Basisveiligheid VCA is tien jaar geldig.

Het bezit van het certificaat heeft veel voordelen. Behalve dat de leerlingen geleerd hebben om veilig te werken is het straks eenvoudiger om een stage of leerwerkplek te vinden. Leerlingen met een VCA-certificaat hebben echt een streepje voor. Veel opdrachten worden alleen nog gegund aan VCA-gecertificeerde bedrijven. Bij werken op locatie wordt VCA daarom steeds vaker verplicht gesteld.

De Arbowet stelt tegenwoordig veel eisen aan werkgevers en werknemers. Om deze reden, maar ook omdat Talentstad Beroepscollege veilig werken een heel belangrijk item vindt, heeft de school dit jaar leerlingen uit de derde en vierde klas die profiel PIE volgen (Produceren, Installeren, Energie) de cursus Basisveiligheid VCA aangeboden. Dit doet de opleiding in samenwerking met Installatiebedrijf Breman Zwolle. Breman is zeer betrokken bij het onderwijs. Behalve dat zij een gewaardeerd stagebedrijf van TalentStad zijn, maken zij ook deel uit van haar klankbordgroep PIE, waarin ze helpen meedenken over bijvoorbeeld het laten aansluiten van de lessen bij wat het bedrijfsleven vraagt. Het is dan ook hun idee om het certificaat te gaan aanbieden aan de leerlingen PIE, waarbij zij ook nog eens de kosten van de opleiding (exclusief het examengeld) voor hun rekening nemen.

De leerlingen hebben de cursus in twee dagdelen gevolgd. De cursus is heel praktisch met veel beeldmateriaal, verhalen en (praktijk)voorbeelden en sluit goed aan bij het vmbo. Talentstad Beroepscollege heeft de cursus bewust aangeboden voordat de stages starten, zodat de leerlingen goed voorbereid aan de slag kunnen.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 14 uur geleden