Afbeelding
Eigen foto

Rode Kruis organiseert dagcursus reanimeren

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het Rode Kruis in district IJsselland (provincie Overijssel zonder Twente) heeft voor zaterdag 18 november een cursusdag reanimeren: Reanimaatje georganiseerd. Deelnemers leren op deze speciale cursusdag, samen met hun partner, vriendin, sportmaatje of familielid, reanimeren.

Onder begeleiding van een instructeur wordt tijdens de cursus vooral heel veel geoefend. Belangstelleden kunnen zich aanmelden via de website www.reanimaatje.nl. “Nederlanders weten nog steeds niet goed wat ze moeten doen als iemand een hartstilstand krijgt”, volgens het Rode Kruis. “Bijna driekwart kan niet reanimeren of weet niet goed wat te doen, blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. En dat terwijl elke week ongeveer driehonderd mensen een hartstilstand krijgen.” Een hartstilstand kan iedereen overkomen: jong, oud, man of vrouw. Een hartstilstand overkomt de meeste mensen in en rondom hun eigen huis. Als binnen zes minuten wordt gestart met reanimatie en een AED wordt gebruikt, stijgt de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk.

Normaal kost een reanimatiecursus 75 euro. Het Rode Kruis biedt deze cursus voor 20 euro aan. Deze kosten worden ook nog eens vergoed door de zorgverzekeraar in het aanvullend pakket. Deelnemers ontvangen een Rode Kruis-certificaat ‘Reanimatie’ en een gratis lesboek. Na het behalen van het certificaat kunnen ze zich aanmelden als burgerhulpverlener bij Hartslag Nu. Ze krijgen dan een oproep op de mobiele telefoon als er iemand in de buurt gereanimeerd moet worden.

Wie liever op een andere datum een cursus wil inplannen, of de cursus bijvoorbeeld op het werk of de sportvereniging wil organiseren, kan mailen naar ehboijsselland@rodekruis.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden