Afbeelding

Jazz in cafe Koos

Algemeen

Bert van den Brink (piano) en Joel Groenewold (bas) zijn zondag 19 november om 19.30 uur te gast in Café Koos aan de Nieuwe Markt, tijdens de maandelijkse jazzsessie met drummer Henk Zomer. Het concert is gratis toegankelijk.

Bert van den Brink werd in 1958 blind geboren. Hij studeerde klassieke piano aan het conservatorium in Utrecht en slaagde cum laude. Bert heeft zich daarna – niet zonder succes - op jazz toegelegd. Hij maakte enige tijd deel uit van de band van Dee Dee Bridgewater en speelde ook in bezettingen met andere grote jazzmuzikanten, zoals Lee Konitz en Toots Thielemans. Bert speelt - naast piano - ook orgel en accordeon. Daarnaast geeft hij les en werkt hij als arrangeur/producer.

Bassist Joel Groenewold is geen onbekende in Zwolle. Hij studeerde er twee jaar aan het conservatorium en woont sindsdien in de stad. Joel maakte zijn conservatorium-opleiding af in Hilversum. Sindsdien Als werkt hij regelmatig – als sessiemuzikant -mee aan diverse radio en tv programma’s. Ook doet hij veel musicals, zoals Ciske de Rat en ‘Zij gelooft in mij’ van Andre Hazes.