Afbeelding
Alie Korf Fotografie Urk

INGENIEURSBUREAU BOORSMA START VESTIGING OP URK

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Urk, 6 november 2017 - Ingenieursbureau Boorsma heeft een vestiging op Urk geopend aan Het Spijk 18C. Het bedrijf verbetert op deze wijze de bereikbaarheid voor opdrachtgevers en is aantrekkelijker voor hoger opgeleid technisch personeel in de regio Noord-Flevoland.

Ingenieursbureau Boorsma is een advies- en ingenieursbureau dat opdrachten uitvoert binnen de branches bouw, civiele techniek, infrastructuur, milieu- en bodemadvies. In totaal werken circa 45 medewerkers bij het bedrijf dat tevens gevestigd is in Drachten en Amersfoort.

“Voor Ingenieursbureau Boorsma is de werving van goed gekwalificeerde ingenieurs heel belangrijk. De reistijd vanuit Noordoostpolder, Dronten, Kampen en Lelystad bedraagt maximaal 35 minuten. Op deze wijze dragen we ook bij aan de uitbreiding en diversificatie van het arbeidsaanbod in de Gemeente Urk en de regio.” aldus Tunis Hoekstra van Ingenieursbureau Boorsma.

Ingenieursbureau Boorsma is sinds 1969 actief op het gebied van bouw, infrastructuur en GWW. Activiteiten zijn: project- en bouwmanagement; bouwkundig, constructief en geotechnisch ontwerp van gebouwen en constructies; milieu en bodemadvies. Werkzaamheden omvatten het maken van ontwerpen, tekeningen, berekeningen, (kosten)calculaties, planningen, bestekken, vraagspecificaties, uitvoeren van inspecties, enzovoorts.

Op het gebied van infrastructuur is ruime ervaring aanwezig met: constructief en werktuigbouwkundig ontwerp van (beweegbare) stalen bruggen, stuwen en sluizen; waterbouwkunde; en railinfrastructuur.

Specialismen zijn de engineering van prefab betonconstructies, houtskeletbouwconstructies, voorgespannen vloeistoftanks, verkeersportalen en voegovergangen. Daarnaast worden diensten op het gebied van bouwtoezicht en kwaliteitsborging uitgevoerd.

Open dag
Belangstellenden worden hartelijk uitgenodigd kennis te maken met Ingenieursbureau Boorsma en de medewerkers op vrijdag 1 december 2017 van 15:30 – 18:00.

Stageplaatsen
Bij Ingenieursbureau Boorsma is plaats voor studenten Civiele Techniek of Bouwkunde. In het afgelopen halfjaar zijn stageplaatsen opgevuld door studenten van Windesheim Zwolle en TU Delft. Tijdens de stage wordt meegewerkt aan bouwkundig en constructief ontwerp van een grote diversiteit aan bouwwerken.

Bij de foto
Jan Wessels, directeur van Ingenieursbureau Boorsma, met Tunis Hoekstra en Lubbert Wakker van vestiging Urk (van rechts naar links).

Voor meer informatie neemt u contact op met ir. T. (Tunis) Hoekstra (0527 74 80 41)

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 14 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 17 uur geleden