Afbeelding
Eigen foto

Zwolse gezinswebsite Go-Kids viert vijfjarig jubileum

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Het is deze maand vijf jaar geleden dat gezinswebsite Go-Kids in Zwolle is gestart, een website speciaal gericht op het aanbod voor kinderen. Wat vijf jaar geleden in Zwolle begon, is inmiddels actief in achttien regio’s in Nederland.

“Wij willen gezinnen helpen in hun zoektocht naar regionale activiteiten. Er is zoveel leuks te doen in Zwolle, zowel gericht op sport, natuur en avontuur als op creatief, cultuur en culinair gebied. Zo kunnen kinderen, door lekker veel te doen, op speelse wijze hun talenten ontdekken en ontwikkelen. En voor bedrijven en organisaties is het interessant om via onze kanalen zich te verbinden met gezinnen in de regio met een doelgroep specifiek aanbod”, legt Riëtte Mulder, mede-oprichtster van Go-Kids, uit.

De Zwolse onderneemsters hebben via een franchiseconstructie het concept al in achttien regio’s geïntroduceerd. Het is de bedoeling dat het platform eind volgend jaar in heel Nederland beschikbaar is. “Wij zijn trots op wat we hebben bereikt”, licht Mulder toe. “De online markt is een grote uitdaging, maar door geloof in ons idee en een groot doorzettingsvermogen staan wij waar we nu zijn: een bijna landelijke organisatie met achttien branches. Zo zijn er in het afgelopen jaar al meer dan een miljoen uitjes en activiteiten op Go-Kids bekeken en volgen meer dan veertigduizend mensen Go-Kids via de social mediakanalen. Mensen hebben behoefte aan overzicht en ideeën. Wij vinden het superleuk om bedrijven en consumenten te verbinden, en onze inzet werpt z’n vruchten af. In de toekomst wil Go-Kids dan ook heel graag verder uitbreiden naar alle groepen van de samenleving. Go-Kids wil er voor alle kinderen zijn, dus ook voor kinderen die het financieel, lichamelijk of qua integratie wat moeilijker hebben. Wij zijn momenteel in gesprek met organisaties om hier programma’s voor op te zetten zodat alle kinderen, ook degenen met een drempel naar de maatschappij, zich kunnen vinden op Go-Kids.”

Om het vijfjarig bestaan te vieren, heeft Go-Kids in alle regio’s en landelijk via de social mediakanalen een aantal jubileumacties opgezet waarbij er verschillende prijzen te winnen zijn. Dit varieert van een overnachting tot het winnen van een fiets of vrijkaartjes naar regionale uitjes. Go-Kids sluit de jubileummaand af met een interview met burgemeester Henk Jan Meijer, waarin de vragen rondom de kindvriendelijkheid van Zwolle centraal staan. Het interview wordt eind november gepubliceerd, waarbij Go-Kids via de social media kinderen zal oproepen om vragen voor de burgemeester te bedenken.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30