Afbeelding
Eigen foto

Moeder en dochter exposeren in wijkcentrum de Weijenbelt

Algemeen

BERKUM - Moeder en dochter Ria Baartman en Suzanne Sloots-Baartman exposeren tot eind december in wijkcentrum de Weijenbelt in Berkum. Al jaren delen zij een gezamenlijke passie: schilderen.

Moeder Ria was altijd al aan het schilderen, eerst aquarel landschappen, daarna met olieverf, maar sinds 2009 is ze overgestapt naar acrylverf. Als klein kind zat dochter Suzanne altijd bij haar moeder terwijl zij schilderde en gaf haar dan haar ongezouten mening. Toen moeder overstapte naar acrylverf, kwamen ze op het idee om samen lessen te gaan volgen.

Zij schilderen nu allebei met heel veel plezier en volgen regelmatig lessen. Moeder Ria eerst bij Ingrid Zoutendijk, samen daarna bij Erwin van der Worp en Joepe Bos. Ze hebben allebei hun eigen stijl. Ria schildert voornamelijk abstract, bezoekers van de expositie kunnen heel duidelijk zien welke werken van haar zijn. Suzanne schildert met veel kleur, abstract maar ook maakt ze gebruik van herkenbare vormen. Ze vinden het geweldig om nu samen te mogen exposeren.

Belangstellenden die de expositie willen bezoeken, zijn welkom tijdens de openingstijden van het wijkcentrum, mits de zalen niet bezet zijn voor andere activiteiten. Wie ook kunstwerken wil exposeren, of inlichtingen wenst over de expositie, kan contact opnemen met de expositiecommissie: kunstcommissieweijenbelt@gmail.com.