Afbeelding

Training ‘creatieve verdieping van je eigen enneagramtype’

woensdag 8 november 2017 0:00

Het enneagram is een model en krachtige methode voor persoonlijke ontwikkeling met 9 typen, 9 karakterstructuren. Deze middag is interessant voor alle beginnende en gevorderde enneagram-cursisten die hun eigen type kennen en nader willen onderzoeken. We doen dit door collages te beplakken op ons eigen 3D typecijfer.

Door beeldend bezig te zijn, ontstaat er een andere gemoedstoestand. Gericht op het proces, ontvouwt zich een creatieve flow. Op deze wijze leer je te volgen wat er komt, in plaats van te plannen hoe het eindproduct moet worden. Dit brengt bewustwording van het proces in jezelf.

Tijdens de middag ontvangen we inzichten over de 9 enneagramtypen door zelfreflectie toe te passen. Naast het werken vanuit dit hoofdcentrum, leren we tevens vanuit het buikcentrum. Namelijk door collagetechnieken te hanteren en bewust te ervaren hoe het is om met onze handen aan de slag te gaan. We sluiten af met een terugkoppeling in de groep van ons individuele proces van zelfobservatie tijdens de middag. Zo zetten we het hartcentrum in werking voor verbinding met de ander en onszelf.

Training 'creatieve verdieping eigen type' biedt loskomen van eigen automatismen door aandachttraining toe te passen tijdens het maken van een collage op een typecijfer. Vanuit stilte beeldend bezig zijn, brengt bewustwording. De middag duurt 3 uur op 9 december. Meer info is te vinden op: http://www.zelfkennislab.nl/cursusaanbod/verdieping/