Afbeelding
Eigen foto

Gijs en Annebeth gaan al fietsend met twee honden de wereld rond

Algemeen

ZWOLLE – Gijs en Annebeth uit Zwolle gaan, samen met hun twee honden Huub en Liska, de wereld over fietsen. Een tocht door weer en wind, over meerdere continenten en langs vele culturen.

Na maanden van voorbereidingen ruilen zij hun vertrouwde woning in voor twee fietsen en gaan zij komend voorjaar de wereld rond fietsen. Het vertrek vindt plaats vanuit Zwolle waarna zij hun weg gaan vervolgen door Europa om vervolgens de Pan-American Highway te gaan fietsen die loopt van Alaska tot onderaan het puntje van Chili. Het plan is om gemiddeld honderd kilometer per dag te gaan fietsen en rond te komen met een gemiddeld budget van 20 euro per dag.

De wereldreis van meer dan 35.000 kilometer is niet zonder betekenis. Met deze reis proberen zij namelijk meer bewustheid te creëren rondom de impact van reizen op het milieu en het dierenleed wat er wereldwijd plaatsvindt. Met hun reis en blog hopen zij de lat lager te leggen voor andere reizigers en willen zij laten zien dat het mogelijk is om duurzamer en met dieren te reizen. Ook zamelen ze geld in voor een goed doel dat waterfilters verspreidt in rampgebieden. De reis is te volgen via greentravelguru.com of via social media @greentravelguru.

Green Travel Guru is een reisblog dat zich richt op bewust en avontuurlijk reizen, gecreëerd om anderen te inspireren en te informeren.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden