Afbeelding
Shutterstock

Lezing Bas Haring: 'Waarom melk duurder is dan cola'

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE-ZUID - Schrijver, televisiepresentator en hoogleraar Bas Haring (1968) bezoekt op vrijdag 17 november Uit in Zwolle-Zuid in Multifunctioneel Centrum SIO aan de Thorbeckelaan 2.

Als volksfilosoof laat hij zijn licht schijnen over actuele maatschappelijke onderwerpen. 'Waarom cola duurder is dan melk' gaat over de vraag wat we moeten vinden van marktwerking, economische groei en recessies. We worden geacht iets van economie af te weten, maar begrijpen er vaak maar weinig van. En dat terwijl economie over ons dagelijks leven gaat: ons werk, de verdeling van rijkdom, de toekomst. Zaak dus dat we er meer van begrijpen. Dat dacht Bas Haring, en dus verdiepte hij zich in de economie. In dit optreden deelt hij zijn verrassende ontdekkingen en geeft hij antwoord op vragen als: waar komt geld vandaan? Zijn wij rijk dankzij de armoe van anderen? En waarom is cola duurder dan melk? Op zijn kenmerkende wijze maakt Haring economie voor zichzelf en de toehoorder inzichtelijk en komt hij bovenal tot de onverwachte ontdekking dat die economen nog zo gek niet zijn. Zijn ambitie is om mensen te laten zien dat je op andere manieren tegen zaken kunt aankijken. "Ik hoop dat mensen na een lezing denken ‘Hmmm... interessant. Hier moet ik nog eens over nadenken. Eigenlijk hoop ik mensen zelf aan het denken te krijgen”. Hij gebruikt geen powerpoint of sheets en laat op zijn hoogst af en toe een filmpje zien.

Kaarten kosten 10 euro inclusief consumptie en zijn te koop via Zwolse Theaters en aan de zaal. Reserveren kan via info@zzuit.nl. De lezing begint om 20.15 uur. Er is ruime gratis parkeergelegenheid.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 14 uur geleden