Afbeelding
Eigen foto

Muzikaal benefiet voor opvanghuis Amader Nir in Bangladesh

Algemeen

BINNENSTAD - In de Doopsgezinde kerk aan de Wolweverstraat 9 is op zaterdagmiddag 25 november om 16.00 uur een benefietconcert. Inloop vanaf 15.30 uur.

Aan het concert verlenen de volgende musici hun medewerking: Shaya van den Berg (zang), Annabell Bialas (solotrompet), Christian van den Berg (piano) en Hrayr Ter-Sargsyan (viool). Bovendien speelt het kamerorkest uit Gelsenkirchen onder leiding van Christian van den Berg. Op het programma staan werken van onder meer W.A. Mozart, G. Holst, F. Schubert, G.F. Händel en J. Haydn.

De opbrengst gaat naar het opvanghuis Amader Nir (Ons nest) in Dhaka, Bangladesh. Hier worden vrouwen en kinderen, slachtoffers van mensenhandel, geholpen om een nieuw leven op te bouwen. Deze vrouwen en kinderen zijn vaak verkocht en als prostituee te werk gesteld op de stations. In Amader Nir wordt hen onderdak en begeleiding geboden door de broeders van Taizé, een oecumenische gemeenschap in Frankrijk. Eén van de broeders is de Nederlandse broeder Guillaume.

In de pauze worden artikelen verkocht, waaronder handgemaakte sjaals, kussens en keramiek, waarvan de opbrengst volledig naar Amader Nir gaat. Bij het concert zijn kinderen van harte welkom. De entree is gratis, er is de mogelijkheid tot het geven van een vrijwillige bijdrage.