Afbeelding

Kilometers schaatsen op de Weissensee met Weissensee4kids

· leestijd 1 minuut Algemeen

Uitdaging, passie of gewoon gekte? Kilometers schaatsen op de Weissensee met Weissensee4kids

In januari 2018 glijden de schaatsers van Weissensee4kids weer over het ijs. Deelnemers leven er nu al naartoe. Lees hier het relaas van één van de deelnemers.

“Als in september begint het te kriebelen. Nog 4 maanden en dan staan we er weer. Met onze wit-blauw-oranjebrigade op de Weissensee in Oostenrijk. Gespannen, gefocust, zin in het avontuur, wachtend op het startschot. Ieder jaar weer een magisch moment. In het donker van de vroege ochtend worden meer dan duizend schaatsers weggeschoten voor hun tocht op de prachtige Weissensee. Minimaal 90 schaatsers horen bij de Weissensee4kids. Zij zijn de uitdaging aangegaan met zichzelf. Een aantal heeft een passie voor het schaatsen, eigenlijk had het de echte elfstedentocht moeten zijn, maar bij gebrek aan ijs in Nederland nemen ze ook met de alternatieve genoegen. Een aantal wil dit gewoon een keer meegemaakt hebben voor de ervaring. Een aantal is idealist. Ze hebben al jaren niet op de ijzers gestaan, maar willen met deze actie geld ophalen voor de Goede doelen van Weissensee4kids.

Alle deelnemers hebben één ding gemeen. Ze hebben het hart op de goede plek. Want naast een fantastische ervaring, helpen ze kinderen die helaas hun leven starten in grote moeilijkheden zoals armoede of ziekte. Met het geld dat de schaatsers ophalen worden de fantastische projecten van Orange Babies en het Ronald McDonald Huis al jaren gesteund en kan zo iets gedaan worden voor het leven van de kinderen en hun ouders.”

26 januari 2018 06:20 uur, een rij van lichtjes begeeft zich over het ijs, ijskristallen dwarrelen door de lucht, langzaam wordt de muziek bij de start harder, de spanning is voelbaar. Nog iets meer dan een half uur en dan vertrekken de Weissensee4kidshelden voor hun tocht.

Dat wil je toch niet missen? Doe mee www.weissensee4kids.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02