Afbeelding
ErUit

ErUit verzorgt nieuwe Bomencursus

Algemeen

ZWOLLE - In het voorjaar van 2018 komt ErUit weer met een nieuwe bomencursus. De cursus bestaat uit vijf lessen van elk twee uur.

De lesdagen zijn op 16 en 23 april, 7, 14 en 28 mei en 4 juni. De lestijd is van 19.30 tot circa 21.30 uur. Elke les heeft een eigen thema. Aan bod komen de fysiologie van bomen, de verschillende seizoenskenmerken en de cultuurhistorische verhalen rondom bomen. Ook is er in de cursus volop ruimte voor het (leren) determineren van bomen aan de hand van specifieke kenmerken zoals de bloeiwijze, het blad en de stam.

Elke les vindt plaats in een ander gebied. Op die manier leren de deelnemers de verschillende boomsoorten koppelen aan specifieke biotopen en maken ze kennis met een brede variëteit aan bomen. In het voorjaar van 2018 wordt onder andere een bezoek gebracht aan Begraafplaats Kranenburg, stadspark Het Engelse Werk en de binnenstad van Zwolle.

De kosten van de bomencursus bedragen 75 euro per persoon. Dit is inclusief lesmateriaal. Zie voor meer informatie en aanmelden www.wijzijneruit.nl.