Afbeelding
Erika Schuuring

Zwolse schrijver Tristan Boersma schrijft spannend kinderboek

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Erika Schuuring) STADSHAGEN – ‘Het geheim van een schat in de molen’ is het eerste jeugdboek van Zwollenaar Tristan Boersma over de jongens Jeroen en Julian die een schatkaart vinden als hun oude school wordt gesloopt. Eén van hen ontdekt dat het om een bijzondere oude schat gaat.

Ze gaan op onderzoek uit. Is die schat echt zo waardevol? En voor wie allemaal? De sporen leiden naar een molen die al jaren leeg staat. Als de jongens midden in de nacht naar de molen gaan, belanden ze in een spannend avontuur van diefstal en ontvoering. “De ontvoering is onverwachts en dat voert de spanning op. Ze weten niet dat de molen door dieven wordt gebruikt als opslagplaats van gestolen goederen,” vertelt schrijver Tristan. “Eén van de jongens gaat naar de molen toe en wordt ontvoerd. Zijn zusje en vriend bedenken dan een plan om hem te bevrijden.”


“Het is ook een historisch verhaal”, benadrukt Tristan. “Er gebeurt veel in koude, grauwe dagen en het is erg spannend. Het verhaal voert terug naar de Tweede Wereldoorlog en de joodse hoofdmeester die wordt verraden en afgevoerd.

De schat is waardevol en nog steeds actueel. Het boek bevat herkenbare elementen over echte vriendschap, liefde voor elkaar, hoop en verlangen. Lezers kunnen zich identificeren met de emoties en de karakters in het verhaal en ook de dieven verschillen van elkaar. Dat maakt het boeiend en meeslepend”, aldus Tristan.

Schrijver Tristan werkt ruim tien jaar als onderwijsassistent in het voortgezet onderwijs en was voorheen actief in het basisonderwijs. Op school vertelt hij graag verhalen. Schrijven was een hobby in zijn jeugd.

Toen hij zo’n tien jaar geleden in de vakantie eens een bijzondere molen bezocht, raakte hij volop geïnspireerd en zette destijds het concept op papier. “Mijn vrouw motiveerde mij om er echt iets mee te doen”, zegt hij. Dat ging niet zonder slag of stoot. “Het hele proces is spannend. Ik liep een paar keer vast en dan duurt dat lang, maar soms zie je iets op tv waardoor een opening ontstaat.”


‘Het geheim van een schat in de molen’ is geschreven voor jongens en meisjes van groep zeven en acht van de basisschool. Het boek van uitgever Boekscout B.V. met ISBN 9789402240153 rolde van de persen op 20 oktober, is te koop bij Bol.com en te bestellen bij alle boekwinkels.

Tristan Boersma werkt momenteel aan een nieuw boek.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 22 uur geleden