Afbeelding

Herman Nijkamp bij Reken Maar van Jazz

Cultuur

Op zondag 26 november is trompettist/zanger Herman Nijkamp te gast bij maar van Jazz in The Livingroom. Herman speelt samen met gitarist Thomas Hilbrandie, drummer Imre Kruis en contrabassist Jan Ruerd Oosterhaven.

Herman Nijkamp is voor jazzliefhebbers in Zwolle geen onbekende. Herman heeft een warme stem die dikwijls vergeleken wordt met die van Mark Murphy. Op de trompet wordt hij geroemd om zijn smaakvolle geluid. Herman is actief als dirigent van de Zwolse Big Band Allotria en Big Band Heerde. Daarnaast maakt hij deel uit van het Millennium Jazz Orchestra waarmee hij o.a. optredens verzorgde in New York. Tijdens Reken maar van Jazz zal hij als zanger, maar ook op de trompet en flugelhorn te horen zijn.

Reken maar van Jazz vindt elke maand plaats op de vierde zondag van de maand. Elke editie wordt een gast van formaat uitgenodigd. Soms een jonge speler, een andere keer iemand die al langer meedraait, maar altijd een inspirerende speler van hoog niveau.

Reken maar van Jazz op 26 november begint om 20.30 uur in café The Livingroom, Gasthuisplein 23 te Zwolle. Entree is gratis.