Afbeelding
Eigen foto

Charlotte Leliveld wint Overijssel Debat Award

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Charlotte Leliveld (15) van JenaXl heeft de Zwolse prefinale van de zevende editie van de Overijssel Debat Award gewonnen. In het provinciehuis in Zwolle streed zij op vrijdag 17 november tegen Jarno Douw (15) van Greijdanus.

Charlotte Leliveld is daarmee de beste scholierendebater van de gemeente Zwolle 2017. Twee studenten van Landstede wonnen de overige twee prijzen: Nathalia Otten won de aanmoedigingsprijs en Esther Vos won de publieksprijs.

Juryvoorzitter Hans Nooter (Statenlid provincie Overijssel) reikte namens de jury de bekers, bloemen en cadeaubonnen uit aan de winnaars, bijgestaan door Hans Prakke (raadslid Zwolle) en Peter-Jort Bakhuis (lid Jongerenraad Overijssel). Naast juryprijzen kon het publiek ook een winnaar aanwijzen. De publieksprijs ging naar Esther Vos.

In het finaledebat verdedigde Charlotte Leliveld de stelling ‘Gedrag en motivatie moeten meetellen voor het behalen van een middelbare schooldiploma’. Volgens de jury was zij een overtuigende debater die goed kon inspelen op haar tegenstander. Ze had nooit verwacht dat ze zou winnen. “Maar als je dan wint, dan is dat wel heel erg leuk en ben ik er heel blij mee.” Jarno Douw had het ook niet verwacht en was minder tevreden over zijn voorbereiding op de debatwedstrijd: “Maar ik verheug me op de provinciale finale op vrijdag 8 december.”

De Overijssel Debat Award wordt georganiseerd door de provincie Overijssel, de Jongerenraad Overijssel en het PiusX College Almelo. Zij vinden het belangrijk dat jongeren in een vroeg stadium kennismaken met de democratie in Nederland en de kunst van het debatteren. De vier beste debaters uit Zwolle nemen het op tegen de finalisten van de gemeenten Hengelo, Enschede, Almelo, Raalte en Nijverdal op vrijdag 8 december om de titel ‘Beste scholierendebater provincie Overijssel 2017’ te veroveren in het provinciehuis in Zwolle.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden