Afbeelding
Pedro Sluiter

Er wordt aan de weg gewerkt in november en december

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - In de maand november en december wordt er op diverse plaatsen aan de weg gewerkt. Het gaat voornamelijk om asfalteringswerkzaamheden die nodig zijn in het kader van groot onderhoud, meldt de gemeente Zwolle.

De werkzaamheden op hoofdwegen vinden vooral in de avond en nacht plaats tussen 19.00 en 06.00 uur, de overige werkzaamheden overdag.

Van 6 december tot 9 december wordt er ’s nachts tussen 19.00 uur en 06.00 uur gewerkt aan de Middelweg. De rode fietsstroken tussen de Ruusbroecstraat en Van Wevelinkhovenstraat worden geasfalteerd en de gehele rijbaan tussen de Ruusbroecstraat en de Zwartewaterallee.

Gedurende de werkzaamheden is de Middelweg in beide rijrichtingen afgesloten. Ook de kruising Ruusbroectraat – Dennenstraat is afgesloten. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via Zwartewaterallee – Rijnlaan – Hogenkampsweg – Van Wevelinkhovenstraat.

Fietsers worden omgeleid via Rembrandtlaan – Zwartewaterallee of via Ruusbroecstraat – Rijnlaan – Zwartewaterallee. Bewoners worden verzocht hun auto elders te parkeren.

Aan de Oldeneelallee wordt gewerkt vanaf de rotonde in de Democratenlaan tot de kruising Hollewandsweg/Nieuwe Deventerweg. Dit gebeurt ’s nachts van 12 december tot 15 december tussen 19.00 en 06.00 uur. De rijbaan wordt opnieuw geasfalteerd en de detectielussen worden vervangen. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Burgemeester De Vos van Steenwijklaan – Ittersumallee – IJsselallee. Voor fietsers blijft het fietspad toegankelijk.

Ook de Rijnlaan, tussen de Zwartewaterallee en Amstel/Biesbosch wordt opnieuw geasfalteerd. Deze werkzaamheden worden ’s nachts uitgevoerd van 12 december tot 15 december tussen 19.00 en 06.00 uur. De werkzaamheden vinden plaats op de Rijnlaan aan de zijde richting Hogenkampsweg. De tegenovergestelde rijrichting blijft toegankelijk. Gemotoriseerd verkeer wordt hier omgeleid via Middelweg – Van Wevelinkhovenstraat – Hogenkampsweg. Voor fietsers blijft het fietspad toegankelijk.

De gehele kruising Rijnlaan/Waallaan krijgt verder een nieuwe asfaltconstructie en de detectielussen worden vervangen. De werkzaamheden worden ’s nachts uitgevoerd van 11 december tot 16 december tussen 19.00 en 06.00 uur. Gedurende de werkzaamheden is de gehele kruising afgesloten voor verkeer. Er worden meerdere omleidingen ingesteld die worden aangegeven met gele omleidingsborden.

Zie voor actuele informatie over werkzaamheden aan de weg of andere activiteiten die gevolgen hebben voor het verkeer: www.zwolle.nl/bereikbaarheid.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 20 uur geleden