Stadkamer finalist ‘beste bibliotheek 2018’

Algemeen

Stadkamer Centrum is door het vakblad Bibliotheekblad genomineerd voor de titel ‘Beste bibliotheek van Nederland 2018. De jury van het vakblad heeft naast Stadkamer nog vijf bibliotheken geselecteerd die strijden voor de titel. De andere genomineerden zijn bibliotheken uit Barendrecht, Amsterdam Bijlmer, Purmerend, Sittard en Veendam.

Met de verkiezing wil Bibliotheekblad benadrukken dat ons land beschikt over hoogwaardige openbare bibliotheken die een onmisbare plek in de huidige Nederlandse samenleving innemen.

Vakjury
In de komende maanden wordt Stadkamer op verschillende tijdstippen bezocht door een mystery guest. Deze mystery guest beoordeelt aan de hand van de vijf kernfuncties van bibliotheken of Stadkamer in aanmerking komt voor de titel. Ook wordt er gelet op de lokale verankering, netwerkfunctie en samenwerking in Zwolle.

Stem mee!
De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door de vakjury en het publiek. Vanaf 18 januari kan het publiek zes weken stemmen op de bibliotheek van hun keuze. Stadkamer roept alle Zwollenaren op om tegen die tijd ook een stem uit te brengen.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden