Stop vliegveld Lelystad, teken de petitie!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Stop vliegveld Lelystad

Als u mij een paar weken geleden had gevraagd, waar ik aan denk bij vliegtuigen, had ik gezegd: vakantie, zon, zee en strand. Nu is het anders. Waarom? Ik heb de uitzending van Zembla Vliegveld Nederland gezien.

Wij zitten nu opgescheept met vliegveld Lelystad, omdat het Ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft gesjoemeld, bijna 20 jaar lang! Tussen 1990 en 2009 hebben ze alle rapporten die vertelden dat Schiphol niet mocht groeien veranderd. Zo veranderd dat Schiphol mocht groeien. Als niemand had gesjoemeld was Schiphol klein gebleven en had niemand het nodig gevonden om er nog een vliegveld bij te bouwen, in Lelystad.

Maar ik ontdekte nog meer. Mensen blijken ziek te kunnen worden door de herrie van vliegtuigen. Hartaanvallen, hart- en vaatziektes, beroertes. Kinderen die niet meer goed kunnen opletten en slechter gaan lezen. Als je heel goed gaat kijken op de website van de overheid, staat dat er gewoon. Maar er is niemand die ons dat verteld. Alleen maar dat Schiphol moet groeien en dat er nog een vliegveld moet komen.

Ik heb ook maar opgezocht wat fijnstof is. Wat blijkt, kerosine, de brandstof van vliegtuigen, is bijna hetzelfde als diesel. En in heel veel steden mogen dieselauto's niet meer de stad in, omdat ze de lucht vervuilen. Zo erg dat we er kanker van kunnen krijgen. Maar de brandstof van vliegtuigen zorgt voor veel meer vervuiling. En dat laten ze steeds meer boven onze hoofden vliegen. Sterker nog, omdat de vliegtuigen uit vliegveld Lelystad laag moeten vliegen, hebben we zelfs een dubbele laag vliegtuigen boven onze hoofden vliegen.

Alsof dit allemaal niet erg genoeg is, raken we de stilte in in onze natuur ook nog kwijt. Zeker als vliegveld Lelystad er mag komen.

Ik ben erg geschrokken. Zo geschrokken dat ik voor het eerst van mijn leven een petitie ben begonnen. Om te zorgen dat er een parlementaire enquête komt tegen al die wantoestanden. Zodat onze gezondheid en onze natuur op de eerste plaats komen te staan.

Tekent u ook de petitie?

https://secure.avaaz.org/nl/petition/Aan_de_leden_van_de_Eerste_en_Tweede_Kamer_Stop_de_wantoestanden_in_de_luchtvaartsector/edit

of via Facebook

https://www.facebook.com/Stop-de-wantoestanden-in-de-luchtvaartsector-1724487141181160/

U kunt mij ook een mail sturen. Dan stuur ik u de link naar de website om te tekenen parlementaire.enquete@gmail.com