Afbeelding
Pedro Sluiter

Wethouder verblijdt winnaars met nieuwe fiets

· leestijd 1 minuut Algemeen

STADSHAGEN - Wethouder Michiel van Willigen heeft woensdag drie Alpina-kinderfietsen uitgereikt aan de winnaars van de kleurwedstrijd en fietsquiz naar aanleiding van de campagne ‘Check je route en fiets veilig naar school!’

De wethouder reikte de prijs uit in Park de Stadshoeve in Stadshagen. De campagne ‘Check je route en fiets veilig naar school!’ vond van 25 september tot 10 november plaats in verband met de herstructurering van de Oude Wetering. Met de campagne werd aandacht gevraagd voor een veilige fietsroute naar school. Alle scholen aan de Oude Wetering konden aan de wedstrijd meedoen. De basisscholen de Paperclip, Het Festival en Het Saffier hebben actief deelgenomen. Voor de kinderen van de onderbouw was er een kleurwedstrijd en kinderen van de bovenbouw konden meedoen aan een fietsquiz. Wethouder René de Heer heeft uit de inzendingen de volgende winnaars gekozen: Nienke Bakker, 5 jaar van basisschool Het Saffier, Anne Lynn Thio, 7 jaar en Esmée Smale, 8 jaar van basisschool Het Festival. Voor alle overige deelnemers was er een fietsverlichtingssetje van Scholten tweewielers.

Herstructurering
De Oude Wetering, het deel vanaf de Belvédérelaan tot aan de Stuurmansweg, is aangepast als een fietsstraat en fietspad. Het project is mede tot stand gekomen door een subsidiebijdrage van de provincie Overijssel. Ook zijn de Eerdelaan en Sportlaan als fietspad aangesloten op de Oude Wetering. Verder is er over de gehele lengte van de Oude Wetering een wandelpad gerealiseerd.

De fietsroute Oude Wetering vormt samen met het Twistvlietpad de centrale fietsontsluiting-as van de wijk Stadshagen. De Oude Wetering is een overblijfsel van het oorspronkelijke polderlandschap, dat door een tunnel obstakelvrij is verbonden met het Nationaal Landschap Mastenbroekerpolder. Deze hoofdfietsroute is de centrale as die de wijk verbindt met de binnenstad en het buitengebied. Tevens vormt het een belangrijke verbindende schakel tussen de langs deze route gelegen woonwijken, scholen, sportvelden en het (winkel)centrum van de wijk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 23 uur geleden