Afbeelding
Eigen foto

Aqualysis waterlaboratorium wordt fors uitgebreid

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Waterlaboratorium Aqualysis aan de Loggerweg breidt het komende jaar fors uit. Bestuursvoorzitter Lida Schewald sloeg op woensdag de eerste paal in de grond en gaf daarmee het startsein voor de verbouwing.

De bouw wordt gefaseerd uitgevoerd om te waarborgen dat de dagelijkse werkzaamheden onverhinderd kunnen doorgaan. Naar verwachting kan Aqualysis in juli 2018 gebruik gaan maken van het nieuw gerealiseerde laboratorium. Het huidige laboratorium op bedrijventerrein Voorst krijgt een nieuwe vleugel aan de voorkant, waardoor het hele gebouw een ander aanzicht krijgt. De 65 meter lange voorgevel maakt een lichte buiging als een golf in het water. Er wordt hierdoor 1.100 vierkante meter extra laboratoria- en werkruimte gerealiseerd. Daarmee komt de totale oppervlakte op 2.600 vierkante meter. Na de verbouwing zijn alle disciplines van Aqualysis aan de Loggerweg gehuisvest. Dit moet resulteren in een efficiëntere en kostenbesparende werkplek. Het laboratorium biedt verder plaats aan ruim vijftig werkplekken en zorgt volgens Aqualysis daarmee voor een gunstig effect op de werkgelegenheid in de regio Zwolle.

Aqualysis is op 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie van de waterschapslaboratoria van de toenmalige waterschappen Groot Salland en Regge en Dinkel. Het waterlaboratorium heeft als hoofdtaak het verrichten van onderzoek in oppervlaktewater, afvalwater, slib en waterbodems. Het betreft zowel chemische analyses als hydrobiologisch onderzoek. Aqualysis verricht dit onderzoek voor de waterschappen Drents Overijsselse Delta, Rijn en IJssel, Vallei en Veluwe, Vechtstromen en Zuiderzeeland. Daarnaast werkt het laboratorium in opdracht van gemeenten en bedrijven.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30