Stop vliegveld Lelystad, teken de petitie!

· leestijd 2 minuten Algemeen

Als ernstig bezorgde burgers vragen wij u om een parlementaire enquête te starten naar de wantoestanden in de luchtvaartsector. Onze gezondheid leidt ernstig onder zowel het lawaai als de forse luchtvervuiling veroorzaakt door vliegtuigen. De sector werkt al tientallen jaren met sterk verouderde en onjuiste modellen en gegevens. Tussen 1990 en 2009 heeft het Ministerie van Verkeer en Waterstaat zelfs alle rapporten die negatief waren over de groei van Schiphol zodanig gemanipuleerd dat groei toch werd toegestaan. Toch blijft de luchtvaartsector groeien en komen er zelfs meer vliegvelden bij. Het is hoog tijd dat een rustige, schone en veilige leefomgeving voor ons en respect voor de stilte- en rustgebieden in de natuur de hoogste prioriteit krijgt.

We worden ziek van vliegtuiglawaai, krijgen hartaanvallen en andere ziektes. We gaan er sneller van dood. We slapen er slecht door, ook als we er niet wakker van worden. Om 6.00 uur slaapt bijna iedereen van ons. Toch mogen vliegtuigen al vanaf 5.00 starten. Vrachtvliegtuigen mogen zelfs de hele nacht door vliegen. We hebben een 24-uurs economie, maar er is niemand die erover nadenkt wanneer we in rust kunnen slapen en uitrusten.

Teken zodat we in stilte en rust kunnen slapen en wonen.

Kinderen hebben leer- en aandachtsproblemen en hun geheugen gaat achteruit door het lawaai van vliegtuigen. Dit bleek uit onderzoek dat gedaan is voor en na de start van het nieuwe vliegveld van München begin 2000. Toch mag de luchtvaartsector steeds weer enorm doorgroeien.

Teken voor de gezondheid, het welzijn en de toekomst van kinderen.

Wij en de natuur worden vergiftigd door de uitlaatgassen en stoffen van vliegtuigen (fijnstof). Deze giftige stoffen worden zelfs op meerdere kilometers van vliegvelden gevonden. Deze uitlaatgassen lijken erg op die van diesel auto's en vrachtwagens, alleen erger. In veel steden zijn milieuzones. Diesel auto's mogen de stad niet in, omdat ze de lucht zo erg vervuilen. Terwijl boven onze hoofden hetzelfde en zelfs erger wordt gedaan door vliegtuigen. Met de extra laagvliegroutes t.g.v. Lelystad krijgen we zelfs een dubbele laag vliegtuigen en vervuiling over ons heen.

Teken zodat we gezonde lucht hebben om van te leven.

Echte stilte en rust is moeilijk te vinden in Nederland. Vliegtuigen vliegen zelfs over de stilte en rustgebieden in de natuur. Meer dan de helft van de stiltegebieden in Noord-Holland zijn verdwenen. Met de komst van vliegveld Lelystad raken we nog meer stiltegebieden kwijt.

Teken voor rust en stilte in natuurgebieden.

De onrechtmatige groei van Schiphol leidt nu zelfs tot het nieuwe vliegveld Lelystad. Er zijn zelfs meer vliegvelden in Nederland die maar blijven groeien en waar omwonenden alle overlast moeten accepteren. Rotterdam en Eindhoven zouden kleine zakelijke vliegvelden hebben, maar Eindhoven, had vorig jaar al 4,7 miljoen passagiers! Ook de vliegvelden van Maastricht en Eelde blijven groeien, terwijl veel mensen hier tegen zijn.

Teken zodat er een parlementaire enquête komt die een eind maakt aan deze wantoestanden.

De vervuiler betaalt.....NIET! De luchtvaartsector betaalt al jaren geen belasting voor onder andere hun vervuilende brandstof. Terwijl wij zelfs nog meer belasting moeten gaan betalen voor onze groente en fruit! De lobby van deze sector is zo machtig dat ze zelfs buiten de klimaatakkoorden van Parijs zijn gebleven terwijl zij 1 van de grootste vervuilers gaan worden gezien hun enorme groei.

Teken zodat elke vervuiler betaalt. Ook de luchtvaartsector!

Al tientallen jaren worden alle beloftes met betrekking tot het beperken van de overlast door vliegtuigen verbroken. Steeds weer worden nieuwe limieten gesteld. En steeds weer worden deze verbroken. Dit heet nu zelfs schiphollen. De enige die ondanks alle onjuiste rapporten mag groeien is de luchtvaartsector.

Teken zodat politici kiezen voor ons, onze gezondheid en onze natuur.


https://secure.avaaz.org/nl/petition/Aan_de_leden_van_de_Eerste_en_Tweede_Kamer_Stop_de_wantoestanden_in_de_luchtvaartsector/edit

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 8 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50