Afbeelding
Karen Eitjes

Kerstconcert met de Britten Orkesten

Cultuur

Op 9 december treden de Britten Orkesten op in de Fonteinkerk in Zwolle tijdens het jaarlijkse kerstconcert, dat inmiddels een traditie is geworden. Op magische wijze ontvouwt zich tijdens dit concert de ontwikkeling van een jonge strijker, van de eerste stappen op het podium tot het performen als toptalent, voor de ogen van het publiek.
De prille strijkers van het Edward Jeugd Strijkorkest openen het concert en na het meer ervaren Benjamin Jeugd Strijkorkest wordt het stokje overgenomen door het muzikale toptalent van het Britten Jeugd Strijkorkest. Prachtige muziek van o.a. Strauss, Rachmaninov en Grieg staat op het programma. Het wordt een echt kerstconcert met een kerstverhaal verteld door actrice Roza Herwig en ter afsluiting gezamenlijk zingen. Na afloop van het concert is het publiek van harte welkom om in kerstsfeer in de foyer van de fonteinkerk na te genieten van het concert en gezamenlijk het glas te heffen op een goede kerst.

Kerstconcert met de Britten Orkesten – Zaterdag 9 december 2017 - aanvang 19:00 uur. Kaarten verkrijgbaar via www.hetbritten.nl of aan de zaal.

De Britten Orkesten zijn een podium voor talentontwikkeling voor jong strijkers van 6 tot 21 jaar. Via het Edward Jeugd Strijkorkest, het Benjamin Jeugd Strijkorkest en het Britten Jeugd Strijkorkest ontwikkelen de musici zich voor een eventuele vervolgstudie aan het conservatorium. Er wordt nauw samengewerkt met het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Ons motto is: talentontwikkeling met kwaliteit, warmte, bezieling en plezier.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 22 uur geleden