Doelman Teko Malanda is te laat.
Doelman Teko Malanda is te laat. Frans Habekotté

Be Quick ‘28 laat zich vernederen door lijstaanvoerder DOS Kampen

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Be Quick ‘28 begon zo goed aan de competitie, maar toen kwam er zand in de motor. Inmiddels zit de ploeg in een wak bleek zaterdag in Kampen. De Zwollenaren verloren met 8-1 van een ontketend DOS Kampen. "Dit was een heel slechte dag voor ons, maar ik verwijt niemand wat. Maar we hebben dit wel aan onszelf te danken", aldus Be Quick-trainer Edwin van Nijen.

Natuurlijk speelde DOS een uitstekende wedstrijd, maar Be Quick maakte het de Kamper formatie wel heel erg gemakkelijk. Achterin werden de sluizen volop open gezet. DOS gaf Be Quick het initiatief, maar de bezoekers deden daar veel te weinig mee. Er werd veel te weinig gecreëerd. En Be Quick werd geslacht, op het hakblok gelegd. Het moet Van Nijen ongetwijfeld zorgen baren.

“Ja, ik ben van een aantal dingen geschrokken. Na de 1-0 waren we het helemaal kwijt. We stonden niet compact genoeg en de spitsen van DOS konden zo gemakkelijk opendraaien. En je weet dat Tom Diender levensgevaarlijk is in de diepte, maar je wordt wel drie keer geslacht. Het was een collectief falen.”

Hoe anders stond Be Quick er enkele weken geleden voor. De ploeg stond op een keurige tweede plaats, maar op 4 november won Sparta Enschede met 0-4 bij Be Quick. Een week later was WVF met 0-2 te sterk. “Het is inherent aan een jonge ploeg. Er wordt iets meer gevraagd. Daar moet je in mee. Ik vond ons de tweede helft wel feller dan voor rust”, aldus Van Nijen.

Dat was ook niet zo moeilijk, want in de eerste helft maakte Be Quick een zeer tamme indruk. DOS stal de show, Be Quick stond erbij en keer er naar. Be Quick-doelman Teko Melanda leidde onbedoeld de DOS-show in. In de twaalfde minuut maakte hij een volkomen onnodige overtreding op Ramon Beuling. Jongeling Bas Adema schoot de toegekende strafschop binnen. Daarna veranderde voor rust bijna alles in goud voor DOS. Na nog geen half uur spelen tilde DOS de stand naar 3-0 via Beuling en Twan Knul. Beide keren fungeerde Tom Diender als aangever. Aan de rechterkant was de aanvaller niet te houden door de naïef spelende Be Quick-defensie. Vlak voor rust gooide Beuling extra zout in de Zwolse wonden. Hij krulde de bal op prachtige wijze in de hoek.

Na rust deed Be Quick in de 55ste minuut wat terug via Sander Aarten. Al snel kwam de doelpuntenmachine van DOS weer op gang. Ook dit keer ingeleid door doelman Melanda. In de 67ste minuut liet hij bij een duel de bal knullig los. Twan Knul kon simpel scoren. Daarna ging de vernedering van Be Quick verder via trefers van Beuling (2) en Tom Diender.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 22 uur geleden
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 23 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14