Afbeelding
Eigen foto

Repair Café in Odeon opent de deuren

Algemeen

BINNENSTAD – Bezoekers kunnen op zaterdagochtend 2 december tussen 10.00 en 12.00 uur hun kapotte spullen laten repareren in Café Foyer in schouwburg Odeon.

Reparateurs van Repair Café Stadshagen helpen dan om allerhande spullen weer een extra leven te geven. “Dat is goed voor de portemonnee en duurzaam in het materiaalgebruik”, aldus de initiatiefnemers. “Dus kom gerust met je defecte lamp, broodrooster, koffieapparaat, dennenboomverlichting, kinderspeelgoed of boek. De reparateurs weten circa 75 procent weer werkend met de eigenaar mee te geven. De werkzaamheden vinden plaats terwijl je meekijkt of misschien wel meedoet. Er zijn geen kosten verbonden aan de werkzaamheden. Een vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld.”

Er zijn in Zwolle inmiddels vier Repair Cafés. In Berkum, Aa-landen, Stadshagen en Assendorp kan men terecht voor reparaties. Elke week is er wel ergens in Zwolle een repareermogelijkheid. Door te zoeken op internet krijgt men meer info over locatie en tijdstip.

Repair Café komt graag in contact met bewoners die voor het gebied van de binnenstad in Zwolle ook een eigen Café willen opzetten. Er is in Zwolle al veel ervaring opgedaan voor het opzetten en die kennis is te gebruiken. Meer informatie is te krijgen bij de reparateurs op 2 december of bij Louis Zandbergen via repaircafestadshagen@gmail.com.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 13 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden