Afbeelding

Op verzoek van bewoners worden 98 bankjes niet verwijderd

Algemeen

ZWOLLE - Samen met de wijkbewoners heeft de gemeente Zwolle onderzocht welke bankjes in de stad verplaatst of verwijderd kunnen worden. Bijna honderd bankjes blijven op verzoek van bewoners behouden.

Op 150 bankjes in de openbare ruimte die ogenschijnlijk niet of nauwelijks gebruikt worden, is begin september 2017 de sticker geplakt ’Dit bankje gaat weg! Of toch niet?’ De gemeente kondigde hiermee het voornemen aan om het betreffende bankje weg te halen, tenzij bewoners het bankje op die plaats willen behouden.

Bij de gemeente zijn 270 reacties van inwoners binnengekomen om 98 bankjes te behouden. Zij hebben persoonlijk bericht gekregen dat het bankje daarom niet wordt verwijderd. De bankjes waarvoor geen verzoek is gekomen, worden vanaf deze week verwijderd. Bankjes die blijven staan worden zo nodig opgeknapt.

Meer dan vijftienhonderd bankjes van de gemeente staan verspreid over de stad. De 52 bankjes die worden weggehaald, gaan naar de opslag of worden verplaatst naar een andere locatie, zoals op de looproute van Het Zonnehuis naar het Winkelcentrum Stadshagen.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59